Edirne

Sınırda yakalanan köpeklere "yedieminlik" yapıyor

10:40 16 Aralık 2017
Sınırda yakalanan köpeklere "yedieminlik" yapıyor

Edirne'de bir oto tamircisi, yurda kaçak olarak getirilmek istenen yavru köpeklere ihale yapılacak tarihe kadar yedieminlik yapıyor.

Edirneli hayvansever oto tamircisi Sercan Bilgen,Türkiye'ye kaçak yollarla sokulurken yakalanan 10 yavru köpeğe iş yerinin kapılarını açtı. Bilgen, ihaleyle satılacağı zamana kadar köpeklere yediemin olarak bakacak.

Arkadaşı Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Dönmez'in önerisi üzerine köpeklere sahip çıktığını anlatan Bilgen, ihaleye kadar yavru köpekleri misafir edeceğini söyledi.

Köpeklerin sahipsiz kalmasına gönlünün razı gelmediğini belirten Bilgen, şunları kaydetti:

"İbrahim arkadaşım sınırda hayvanların yakalandığını, onlar için yer bulamadıklarını söyledi. Ben de ona dükkanın üst katının müsait olduğunu söyledim. Eğer yer yoksa hayvanlara bakabileceğimi söyledim. Dükkanın üst katında hayvanlara bir yuva kurduk ve onlarla orada ilgileniyoruz. Hayvanlar sevgiye muhtaç canlılar. İnsanlık görevi olarak onlarla iyi şekilde ilgilenmemiz gerekiyor. Hayvanları seviyoruz. İş yerinde normalde de bir kedi ve köpeğimiz var. Her insanın hayvanları sevmesi gerek. Tabi iş yerinde bakmak biraz zor oluyor ama katlanıyoruz.

Sonuç olarak onların buna ihtiyacı var. Çevremizden köpeklerin ses yaptığı ve koktuğu yönünde tepkiler geliyor ama biz bunları takmıyoruz. Onlar da Allah'ın yarattığı varlıklar. Hayvanları kaçıranların da bu işe son vermeleri gerek. Poşetlerde, kutularda sağlıksız şekilde kaçırmaya çalışıyorlar. Bu hayvanlara eziyet ediliyor. Bunlara bir son verilmesi lazım. Zaten yasalara aykırı bir durum."

EDHAYKO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Dönmez de hayvanlara sahip çıkan ve iş yerinde yedieminlik yapan Bilgen'e teşekkür etti.

Hayvanseverler olarak hayvanların alım-satımının yasaklanmasını istediklerini belirten Dönmez, "Tabi hayvanlar annelerinden küçük ayrıldığı için ve kötü şartlarda getirildikleri için hasta olabiliyorlar. Parazitli olabiliyorlar. Hayvanlar ölebiliyor. Biz hayvanların satılmasına karşıyız. Bu hayvan kaçakçılığına bir son verilmeli. Hayvan kaçakçılığı bitmeden sokaktaki hayvan sayısı daha da artacak. Bazı vatandaşlarımız hayvanları alıyor küçükken çok tatlı geliyor ama büyüyünce zorluk çekiyorlar. Ya barınaklara bırakıyorlar ya da sokağa ölüme terk ediyorlar. Biz elimizden geldiği kadar hayvanların yaşaması için mücadele veriyoruz." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.