Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:01 15 Ocak 2018
Edirne'den kısa kısa

Enez Spor Kulübü Satranç Takımı, Keşan'da düzenlenen satranç turnuvasına katıldı.

Enez Belediyesi'nde yapılan yazılı açıklamada, turnuvaya katılan sporcuların başarılı sonuçlar aldığı belirtildi.

Turnuvada birinci olan sporculardan Zehra Ceren Samuk ve Rüya Balyemez'in 20-26 ocak tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'na katılarak Enez'i temsil edeceği kaydedildi.

- Engelsiz Üniversite Birimi farkındalık eğitimi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Engelsiz Üniversite Birimi tarafından farkındalık eğitimi düzenlendi.

TÜ Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu'nda gerçekleşen eğitimde Engelsiz Üniversite Birimi'nin çalışmaları anlatılırken ve engel durumu olan öğrencilerle iletişim ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı.

Eğitime, TÜ Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Tuna ve TÜ Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ve öğrenciler katıldı.

- "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırması

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırmasında TÜ'nün seköründe 8'inci genelde 474'üncü sırada olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Tabakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TÜ'nün büyüyerek geliştiğini belirtti.

TÜ'nün bölgenin önemli eğitim kurumlarının başında geldiğini ifade eden Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Günümüzde dünya ticaretinde yüzde otuzluk bir paya sahip olan hizmet sektörü ülkemiz için de önem arz etmektedir. Üniversite olarak başlıca görevimiz olan eğitim hizmetinde bölgemizin ve Balkanların en önemli kurumu olarak toplamda 2 bin 650 uluslararası öğrenciye eğitim vermekteyiz.

Türkiye’de Balkan kökenli en çok öğrenciyi bünyesinde bulunduran eğitim kurumu olan TÜ olarak Türkiye'nin 500 büyük hizmet ihracatçısı araştırması sonuçları neticesinde üniversiteler sıralamasında 8'inci ülkemizdeki genel sıralamada ise 474'üncü sırada yer almanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu konuda bizlere desteği olan tüm personelimize, paydaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.