Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:26 16 Ocak 2018
Edirne'den kısa kısa

Özel Edirne Bahçeşehir İlkokulu öğrencileri STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi kapsamında "Amsterdam Evleri" projesi gerçekleştirdi.

Proje kapsamında hazırlanan materyallerden oluşan bir sergi açıldı.

Özel Edirne Bahçeşehir İlkokulu Müdürü Mahmut Boztürk, STEM eğitiminin öğrencilere değer katacağını belirterek, "STEM eğitiminin dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alıyor ve giderek önem kazanıyor. Doğru metodun, müfredatın ve doğru materyalin kullanılması çok önemli. Eğitimde ve projede emeği geçenleri kutluyorum." ifadelerini kullandı.

- Demirkıran'dan Akmeşe ve Pekcanlı'ya ziyaret

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, il kongrelerini yaparak yeniden başkanlığa seçilen AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'yı ziyaret etti.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Pekcanlı ve Akmeşe'ye tebrik ziyaret yaptığını belirtti.

Pekcanlı ve Akmeşe'ye görevinde başarı dileyen Demirkıran, "Edirne’deki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak ülke ve şehrimizle ilgili meselelere çözüm aramak için zaman zaman bir araya geliyor, fikir alış verişinde bulunuyoruz. Biz biliyoruz ki, hepimiz aynı gemideyiz. Mücadelemiz birbirimizle değil, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için çaba sarf etmektir." ifadelerini kullandı.

- "İmalatçılarımıza desteğimiz devam edecek"

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü Sanayi Sitesi'nde tarım makineleri imal eden esnaflarla istişare toplantısında bir araya geldi.

İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak esnafların destekçisi olduklarını belirtti.

Toplantıya Yunanistan'dan tarım aleti almak isteyen firma temsilcilerinin de katıldığını aktaran İşbilen, şunları kaydetti:

"Uzunköprü ekonomisi ve ticareti için en önemli konulardan birisi olan üretimi gerçekleşen malın dışarıya satılması, reklam ve tanıtımının iyi yapılması. İlçemizde ürettiğini, yurt dışına ihraç etmek üzere bir araya gelen esnafımızla beraberiz. Tarım aletlerinin ilçemizde üretildiğini Yunanlı dostlarımıza anlatıyoruz. Reklam ve tanıtım anlamında esnafımıza daha çok yardımcı olacağız. Ekonomimize katkı sağlayacak her proje, Uzunköprü Belediyesinden gereken desteği görecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.