Edirne

Edirne'den Mehmetçik için dua

15:40 23 Ocak 2018
Edirne'den Mehmetçik için dua

Selimiye Meydanı'nda, Zeytin Dalı Harekatı"nda görev yapan Mehmetçiğe destek amacıyla Fetih Suresi okundu ve dua edildi.

Bir grup esnaf, vatandaş ve muharip gazi, meydandaki Fatih Sultan Mehmed heykeli ile Şahi toplarının maketleri önünde bir araya geldi.

Edirne İl Müftülüğü duahanı Nuri Böcekbakan, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla Fetih Suresi'ni okudu.

Duanın ardından Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ve dernek üyeleri, vatandaşlara ayran ve lokma ikram etti.

Dinar, burada yaptığı açıklamada, duadan sonra Türk-İslam geleneklerinden lokma dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Bedenimiz yanınızda değil ama ruhumuz, dualarımız her saniye sizinle beraber. Her şeyimizle sizin yanınızdayız. Sizleri seviyoruz ve sizlere her zaman Selimiye'nin gölgesinden dualar gönderiyoruz. Yaşasın Türk askeri." diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Arif Meriç de 80 milyon nüfusun, "Türkiye'nin askeri" olduğunu dile getirerek, "Bütün her yere huzuru Zeytin Dalı Harekatı getirecektir. Burada da geleneğimizden gelen lokma dağıtımını yapıyoruz. Geleneklerimizi sürdürüyoruz. Yaşım 60, bugün çağırsınlar, bugün biz orada hedefe gitmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.