Edirne

Zeytin Dalı Harekatı

15:56 01 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın terör örgütlerine yönelik bir operasyon olduğunu belirterek, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan barış çağrılarına tepki gösterdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, terörle mücadelenin savaş olmadığını vurguladı.

Türk ordusunun, Afrin'de terör unsurlarına yönelik başarılı bir harekat sürdürdüğünü bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele savaş değildir. Savaş da barış da devletler arasında olur. Terörle mücadeleyi savaş olarak nitelendirmek ve terör örgütleri ile barış yapılmasını talep etmek, terör örgütlerine devlet statüsü kazandırma çabasıdır. Zeytin Dalı Harekatının sona erdirilip, terör örgütleri ile barış yapılması talebi ise kesinlikle masum bir talep değildir. Bu talep, terör örgütlerinin cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterme çabası olduğu kadar aynı zamanda da vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast eden ve şehitlerimizin katili olan teröristleri koruma isteğidir. Bu tip açıklamalar düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez.

Yıldırım, terör örgütü propagandası yapmanın suç olduğuna işaret ederek, "Anayasamızın 26. maddesine göre düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, suçluların cezalandırılması, devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması, başkalarının şöhret veya haklarının, özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması veya yargılama görevinin gereğine uygun olarak yerine getirilmesi amaçlarıyla sınırlanabilir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.