Edirne

Şehit polis Mutlu'nun adı kütüphanede yaşatılacak

15:56 08 Şubat 2018
Şehit polis Mutlu'nun adı kütüphanede yaşatılacak

Edirne'de, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Destek Programı kapsamında yaptırılan "Şehit Polis Memuru Ahmet Mutlu Kütüphanesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesindeki Küplü Gazi İlkokulu'nda oluşturulan Z-kütüphanenin açılışı öncesi şehidin Adasarhanlı köyündeki mezarı ziyaret edildi.

Meriç Kaymakamı Erinç Demir, törende yaptığı konuşmada, Z-kütüphanenin nesilleri hem ilim hem de teknolojiyle buluşturduğunu söyledi.

Ülkenin zor ve çetin zamandan geçtiğini belirten Erinç, "Hem milletimiz hem devlet büyüklerimiz hem de güvenlik güçlerimizin azmi, gayreti ve fedakarlığı sayesinde çok şükür dimdik ayaktayız. Bu fedakarlardan biri de Ahmet Mutlu kardeşimizdir. Ahmet Mutlu kardeşimiz ve tüm şehitlerimiz bizlerin daha bağımsız, daha güçlü ve daha büyük bir ülkede yaşaması için bir insanoğlunun yapabileceği en büyük fedakarlığı yapmıştır. Allah'tan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum." diye konuştu.

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da şehit polis Mutlu'nun emanet etmiş olduğu bayrağı aynı kararlılıkla taşıdıklarını belirterek, "Belki de arkadaşlarımızın bir kısmı ve bizler de yakın zamanda belki Afrin'de veyahut Münbiç'te görev alacağız, görev almaya da hazırız. Bu ülke için, milletimizin huzuru, devletimizin geleceği için bizler de en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine her zaman gönüllü ve arzuluyuz." dedi.

Kurt, kütüphanenin belde öğrencilerine katkıda bulunacağını belirtti.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, şehitlerin adını okullarda, caddelerde, sokaklarda ve kütüphanelerde yaşatmanın her Türk vatandaşları ve bürokratların boynunun borcu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından "Şehit Polis Memuru Ahmet Mutlu Kütüphanesi"nin açılışı gerçekleştirildi. Kütüphanenin açılışının ardından öğrencilere hediyeler verildi.

Şehit polis memuru Ahmet Mutlu'nun ablası Fatma Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Mutlu'nun okumayı sevdiğini ve çocukların da okumasını çok istediğini söyledi. Kütüphaneye kardeşinin adının verilmesinin kendilerini duygulandırdığını belirten Tosun, "Allah devletimizden razı olsun. Cumhurbaşkanımızın okuma-yazma seferberliğini başlatmasının ardından kütüphanenin açılması çok anlamlı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi.

Törene, şehidin yakınları, 54. Mekanize Tugay Komutanı Yardımcısı Albay Çağan Yeğin, Edirne Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, Küplü Belediye Başkanı Salih Derin, polisler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polis memuru Ahmet Mutlu, Siirt'in Eruh ilçesinde, 2 Ağustos 2010'da terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.