Edirne

Vali Özdemir'in, turizm ve kent meydanı çalışmaları

10:35 11 Şubat 2018
Vali Özdemir'in, turizm ve kent meydanı çalışmaları

Edirne Valisi Günay Özdemir, kent meydanın bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Vali Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'nin tarih, kültür, turizm anlamında dünyanın önemli kentlerinden birisi olduğunu söyledi.

Hem Osmanlı'ya başkentlik yapan hem de Osmanlı medeniyetinin kurulduğu bir şehir olarak Edirne'nin çok önemli bir kent olduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Edirne turizm olarak dünyada ve Türkiye'de tam istenilen noktada değil. Bu konuda Edirne'nin tanıtımı, Edirne'de altyapının geliştirilmesi, tarihi ve kültürel anlamda buradaki altyapı ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Onları güçlendiriyoruz. Özellikle ilk geldiğimizde, bir ay içerisinde yaptığımız toplantıda Edirne'de bir turizm kenti olarak neler yapılabilir bunlarla ilgili bir turizm konseyi topladık. Alt gruplar toplandı çalışmalar yapıldı. O çalışmalara göre de komisyonlar kuruldu, kurullar oluşturuldu ve en alttaki turizmle uğraşan esnafımızdan tutun, otelcimize kadar hepsiyle iletişime geçtik. Onların fikirleri doğrultusunda projeler üretmeye ve burada çalışmalar yapmaya başladık.

Turizm büromuzu hem Selimiye'de hem de Eski Cami'nin orada oluşturduk. Geçen yıl özellikle Selimiye'deki tanıtım ofisimizde 30 binin üzerinde kişiye tanıtım yapıldı. Çünkü Selimiye'ye gelen kişiler, sadece ağırlıklı olarak günü birlik gelenlerin çoğu Selimiye merkezli gelip oradan çok fazla dolaşmadan, Edirne'nin diğer kültürel ve turizm değerlerini çok fazla tanımadan dönmek zorunda kalanlar oluyordu. Biz en azından orada tanıtımı yaparak Edirne'de kalış süresini ve Edirne'ye geliş anlamında tekrar bir katkı sağlandığını düşünüyoruz. Bu konuda bütün kurumlarımız, belediye, kültür il müdürlüğü, derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz buradaki esnaflarımız gerçekten otelcilerimiz, turizimcilerimiz ciddi bir çalışma içerisinde. Bizim amacımız bunların koordinasyonunu sağlamaktı. Bu koordinasyon sonunda da ciddi bir sinerji oluştu. Şu anda da ben önemli bir mesafe katettiğimizi düşünüyorum."

- İnteraktif başvuru

WhatsApp şikayet hattına da değinen Vali Özdemir, "Biliyorsunuz aynı zamanda WhatsApp şikayet hattı kurmuştuk. Hatta 400'e yakın bir şikayet oldu. O şikayetler de anında kurumlara ulaştırılarak, problemler çözüldü ve kişilere problemlerin çözümü ile ilgili sonuçlar da iletildi. Çünkü kişiler şikayet ettiği zaman bu şikayetin ne olup olmadığını, sonucunun ne olduğunu, ilgilenip, ilgilenilmediğini merak ediyorlar. Kişilere dönüldüğü zaman da kişiler bundan çok mutlu oluyorlar. Bir sıkıntıyla karşılaşan insanları bizim mutlu etmemiz gerekiyor. Onların problemlerini çözdüğümüzde Edirne'yi daha iyi tanıtacaklarını ve Edirne'nin reklamını yapacaklarını inanıyoruz." dedi.

- Meydan yapılması

Edirne Valisi Özdemir, kentte bir meydanın şart olduğu fikrini yineledi.

Altın Üçgen olarak anılan Selimiye, Eski ve Üçşerefeli camilerin içerisinde kalacağı bir meydanın geç kalınmışlığa rağmen yapılmasının gerekli olduğuna vurgu yapan Özdemir, "Aslında Edirne'nin altın üçgen dediğimiz meydanının bir an önce yapılması gerekiyor. Bu Edirne'nin çehresini, Edirne'nin turizm anlamında çevre anlamında doğal bir dönüşüm olacağını düşünüyorum. Bu konuda tabi belediyenin sorumluluğunda olan bir alan olduğu için belediyeyle şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bakalım yani inşallah onu da sürdüreceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.