Edirne

Meriç Nehri'nde kaçakları taşıyan botun batması

11:02 15 Şubat 2018
Meriç Nehri'nde kaçakları taşıyan botun batması

Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen kaçakları taşıyan botun battığı Meriç Nehri'nde kaybolan kişileri arama çalışmaları üçüncü gününde de devam ediyor.

AFAD ekipleri arama çalışmalarını Süvari Köprüsü'nden başlattı. Meriç Köprüsü ve önceki gün cesetlerin çıktığı yönde aramalar sürüyor.

Nehirde akıntının hızlı, su seviyesinin yüksek olması nedeniyle lastik botun battığı alanın yaklaşık 1 kilometre aşağısında çalışmalar artırıldı.

Çalışmaların nehrin geçtiği Doyran köyü mevkisinde devam edeceği belirtildi.

- 3 ceset bulunmuştu

AFAD ekipleri önceki gün, hudut birliği askerlerinin nehirden yardım isteyenlerin sesini duyduklarını belirtmesi üzerine, Meriç Nehri askeri yasak bölgesinde arama çalışması başlatmıştı. Alabora olan bir bot bulunmasına rağmen, ikindi vaktine kadar herhangi bir sonuç elde edilememişti.

Akşam saatlerinde ise nehirde 2'si çocuk 1'i kadın, 3 kişinin cesedi bulunmuştu. Cesedi bulunan kadının üzerinden Ayşe Abdürrezzak'a (36) ait, çantasında da Abdülkadir Enes Abdürrezzak (11) ve Halil Münir Abdürrezzak (3) adına kimlikler bulundu. Kadının çantasından çıkan kimliklerin cesetleri bulunan çocuklara ait olup olmadığının araştırıldığı belirtilmişti.

Meriç Nehri'nde yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen kaçakları taşıyan botun batmasıyla ilgili gözaltına alınan Pakistan uyruklu 2 kişi dün tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.