Edirne

"Kukerlandia" için hazırlandılar

11:44 17 Şubat 2018
"Kukerlandia" için hazırlandılar

Bulgaristan'ın Yambol kentinden Edirne'ye gelen Yambol Gençlik Kültür Merkezi Maskeli Topluluklar Grubu, sunacakları maske festivali (Kukerlandia) için hazırlandı.

Yambol'dan gelen grup, Tahtakale mevkisinde, "kuker" maskeler, çan ve yöresel kıyafetlerini giydi. Öte yandan grupların hazırlığı sırasında folklorik müzik sunuldu.

Kötü ruhların kovulması ritüelinin canlandırıldığı maske festivali, Edirne'de gerçekleştirilecek.

Grup koordinatörü Yordan Yordanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 kişilik gösteri grubunun Edirne'de kültürel bir geleneği sergileyeceğini belirtti.

Kukerlandia'nın Trak kavimlerinin inançlarından geldiğini belirten Yordanov, "Gösterilerimizde sembolik olarak sürüm, ekim ve hasat yapıyoruz. Kıştan kalan kötülükleri, soğuk havayı, çanlar ve maskelerle kovmaya çalışıyoruz." dedi.

Yambol Belediyesi Avrupa Birliği Proje Sorumlusu Niyazi Aşikof da Edirne Belediyesi ve Yambol Belediyesi'nin uzun yıllar iş birliği yaptığını ifade etti. Kukerlerin Edirne'ye ilk kez geldiğini anlatan Aşikof, "İş birliğini bu tür etkinliklerle sürdürmeye çalışıyoruz. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.