Edirne

Kore'den 68 yıl sonra gelen şeref madalyaları

13:53 21 Şubat 2018
Kore'den 68 yıl sonra gelen şeref madalyaları

Edirne'den Kore Savaşı'na katılan gazilerin 68 yıl sonra gelen şeref madalyaları ve beratları düzenlenen törenle oğullarına takdim edildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesinde gerçekleşen törende, Kore gazisi İsmail Ülker ve Halil İnağ'ın oğulları Hüseyin Ülker ile Haluk İnağ, Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen şeref madalyalarını almanın gururunu yaşadı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu, gazilerin vatanı, bayrağı, şeref ve onuru için yaralanmış ve gazi olarak geri dönen kahramanlar olduğunu söyledi.

Türk askerinin dünyanın her yerinde kahramanca savaştığını dile getiren İsmailoğlu, "Gazi arkadaşlarımızın vefatı dolayısıyla madalyalarını evlatlarına takdim ettik. Bu bizim için çok gurur verici bir durum. Çok mutluyuz. Biz gaziler olarak ülkemizin birliği ve beraberliği için mücadele ettik. Her zaman ülkemizin ve ordumuzun yanındayız." dedi.

Merhum Kore gazileri İsmail Ülker ve Halil İnağ'ın madalya ve beratları törenle oğulları Hüseyin Ülker ile Haluk İnağ'a sunuldu.

Babasının madalyasının geç de olsa geldiğini belirten Ülker, "Çok gururluyum. Bu durumu kelimelerle tarif edemem. Ülkenin bekası için oralara gitmiş. Kore'ye ilk gidenlerden ve topçu er olarak gitmiş. Gazi olarak geri dönmüş. Bu gururu bize yaşattığı için kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum." dedi.

İnağ da şeref madalyasını babası ve ülkesi adına almaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Törene, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve gaziler katıldı.









YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.