Edirne

Uzunköprü'den kısa kısa

12:00 22 Şubat 2018
Uzunköprü'den kısa kısa

Uzunköprü Belediyesi, geçtiğimiz yıl yanan çamlık alana 2 bin fidan dikti.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak doğaya önem verdiklerini belirtti.

10 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını aktaran İşbilen, şunları kaydetti:

"Uzunköprülülerin piknik ve mesire alanı olarak kullandığı Çamlık mevkisinde çıkan yangında büyük bir alan yok olmuştu. Temizlik ve ağaçlandırma çalışmaları için Belediyemiz olarak her türlü izinlerimizi alarak çalışma başlattık. Bildiğiniz gibi bu alan meraya ait. Mera Komisyonu’ndan alınan izinler ile önce alanın temizliğini, şimdi de ağaçlandırma çalışmasını yaptık. Akça, katalpa, dışbudak, dut, erguvan ve selvi gibi yapraklı ağaç çeşitlerinden toplamda iki bin fidan dikimi gerçekleştirdik."

- Başarılı sporcu Başkan İşbilen'i ziyaret etti.

Türkiye Açık Uluslararası Tekvando turnuvasında iki gümüş madalya kazanan Uzunköprü Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Ayşe Asma, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'i ziyaret etti.

İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, spora olan desteklerinin süreceğini aktararak, "Ayşe Asma çok başarılı bir tekvandocu. Mükemmel sonuçlar elde ediyor. Önümüzdeki yıllarda Türk bayrağını olimpiyatlarda dalgalandıracak. Güvencimiz ve inancımız tam." diye görüş bildirdi.

- İtfaiye personeline ilk yardım eğitimi

Uzunköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanları, "Doğru ilk yardım hayat kurtarır" projesi kapsamın ilk yardım eğitimi aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 2 gün süren eğitim kapsamında katılımcılar temel ilk yardım bilgisi ve becerileri konusunda teorik ve pratik bilgiler aldığı belirtildi.

Edirne Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü ve ilk yardım eğitmeni Ayten Sünnetçiler ile eğitmen İnci Özer tarafından 2 gün kurs gören 14 itfaiye personeli yapılan sözlü ve yazılı sınavı geçerek temel ilk yardımcı sertifikası almaya hak kazandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.