Edirne

Edirne'de ameliyat olan Razgrad Valisi Hüsmen, taburcu oldu

12:02 22 Şubat 2018
Edirne'de ameliyat olan Razgrad Valisi Hüsmen, taburcu oldu

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde önceki gün ameliyat olan Razgrad Valisi Günay Hüsmen taburcu oldu.

Solunumunda burnundan kaynaklı sıkıntı yaşayan Vali Hüsmen, hastanenin Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Bölümü'nde septorinoplasti (burun estetiği) ameliyatı geçirdi.

Nekahat döneminin ardından sağlığına kavuşan Hüsmen, taburcu oldu.

Razgrad Valisi Günay Hüsmen, hastanenin başhekimliğinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, solunum nedeniyle yaşadığı problemin kalbine zarar verdiğini söyledi.

İki gün önce ameliyat olduğunu belirten Hüsmen, "Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yeni bir hastane, 2015'te açılmış. Doktorlar ve hastane yönetimi çok iyi ilgilendi, sağolsunlar. Tedavimiz çok güzel ve rahat oldu. Rahatlıkla soluk alıp verebiliyorum. Tıp Türkiye'de çok ilerlemiş. Bizim Bulgaristan'dan çok çok daha ileride. Edirne Valisi Günay Özdemir ile görüştüğümüzde, Bulgaristan'da yaşayan Türk asıllı vatandaşların konsolosluk aracılığıyla buraya gelip aynı ücretle tedavi görebileceklerini öğrendim." dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Bölümü Uzmanı Dr. Asef Ulutürk de Hüsmen'in sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Gayet güzel, başarılı bir ameliyat geçirdik. Yaklaşık 1 saat sürdü. 2 gün kaldı hastanemizde valimiz. Bu tür problemleri olan yurt içi ve yurt dışından çok hastamız geliyor. Bulgaristan, Yunanistan ve Balkanlar'dan ciddi bir hasta kitlemiz var. Bu da bölgede hastanemizin adına, Edirne'nin adına çok iyi bir gösterge. Batı Trakya'da önemli bir potansiyelimiz var." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.