Edirne

Edirne'den kısa kısa

13:59 26 Şubat 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne'de, eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, vefatının 7. yılında anılacak.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, yaptığı yazılı açıklamada, Erbakan'ın hayatı boyunca vatanı, milleti için, mağdur ve mazlumların kurtuluşu için çalıştığını belirtti.

Erbakan'a Allah’tan rahmet dileyen İriş, "28 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00’de Halk Eğitim Merkezinde düzenleyeceğimiz ve konuşmacı olarak eğitimci-yazar İbrahim Veli’nin katılacağı 'Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan Günümüze Ne Kaldı?' konulu konferansa tüm halkımızı davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- Saadet Partisinden şeker fabrikası açıklaması

Saadet Partisinin Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il başkanları, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararına karşı Alpullu Şeker Fabrikası önünde açıklama yaptı.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il başkanları, Türkiye'deki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararına Alpullu Şeker Fabrikası önünde yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Türkiye'de daha önce Kemal Derviş döneminde şeker pancarı üretimine sınırlama getirildiğini ve Amerikan Cargill firması ile genetiği değiştirilmiş mısır şurubu şekerinin (NBŞ) piyasaya sokulduğu dile getiren açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunun insan sağlığına zararlı olduğuna ilişkin yüzlerce rapor yazıldı. Bunu bilen Batılı ülkeler kullanılmasını yasakladı. Türkiye’de ise her yıl NBŞ kotası artırıldı. Geçtiğimiz yıllarda değişik gerekçe ve bahanelerle şeker fabrikasının bir kısmı satıldı. Bu satışlardan çiftçi mağdur oldu, devlet zarar etti. Halkımızın sağlığı tehlikeye sokuldu. Şimdi de 14 şeker fabrikası kamuoyunun bütün itirazlarına rağmen yangından mal kaçırırcasına satılmaya çalışılıyor."

Açıklamaya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanı Salih Mehmet Aydın, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Alpullu Şeker-İş Şube Başkanı Orhan Saltık ve partililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.