Edirne

"Kapı kapı dolaşacağız"

18:15 26 Şubat 2018
"Kapı kapı dolaşacağız"

Gelecek yıl Türkiye'de 3 önemli seçim yapılacağını hatırlatan Öztrak, şöyle konuştu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "2019 yılında arka arkaya 3 tane seçim yapılacak. İlk olarak yerel yönetimler ardından ise milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte olacak. 2019 yılındaki bu seçimlere hazırlanacağız. Bu seçimleri kazanabilmek için de elimizden gelen en güzel projeleri üreteceğiz. Milletimize en fazla umudu vermeye çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. İnsanlara ne olup bittiğini anlatacağız." dedi.

Öztrak, partisinin Edirne il başkanlığında yaptığı açıklamada, parti olarak 2019'da yapılacak seçimlerde başarı elde etmek için ellerinden gelen çabayı göstermeleri gerektiğini söyledi.

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne seçildiğini belirten Öztrak, seçimlerde Trakya örgütlerinin kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

"2019 yılında arka arkaya 3 tane seçim yapılacak. İlk olarak yerel yönetimler ardından ise milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte olacak. 2019 yılındaki bu seçimlere hazırlanacağız. Bu seçimleri kazanabilmek için de elimizden gelen en güzel projeleri üreteceğiz. Milletimize en fazla umudu vermeye çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. İnsanlara ne olup bittiğini anlatacağız. Bunda hiçbir tereddüt yok. Ama bu arada Türkiye'de önemli şeyler oluyor. Mesela son ittifak yasası çıktığında bir takım uluslararası medyada şu değerlendirme yapıldı; 'Tayyip Erdoğan 2019 seçimlerinde istediği sonucu elde edebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapıyor.' Eğri oturup doğru konuşalım. 2019 seçimleri çok önemli. Bir başka önemli söz daha var. O söz diyor ki; 'Seçimlerde kimlerin oy verdiği o kadar önemli değil, ama seçimden sonra oyları kimin saydığı çok önemli.' Dolayısıyla bu yapılan düzenlemeleri çok iyi takip etmemiz lazım. Bu düzenlemelerle ilgili gerekli tepkimizi de ortaya koymamız lazım."

Öztrak, Suriye'nin Afrin kentine terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda da Türk ordusuna başarı diledi.

Türkiye'nin Suriye sınırında sorunlar yaşadığını ifade eden Öztrak,"Bugün Suriye sınırlarımızda çok büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntıları yani Suriye sınırında emperyalist güçlerin bir terör örgütünün devlet kurmasını engellemek amacıyla şanlı ordumuz çok ciddi bir mücadele veriyor. Şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize sabır diliyorum. Ama şunu anlamakta güçlük çekiyorum. Bugün o sınırların bu hale gelmesinin nedeni olan hükümetin yanlış politikalarıdır. Suriye konusundaki hayalciliğidir." diye konuştu.

Öztrak, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınmasını da eleştirdi. Öztrak, alınan karardan vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, ilçe ve belediye başkanları ile partililer katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.