Edirne

"Göktürkler'in tam karşılığı Türkiye'dir"

18:23 26 Şubat 2018
"Göktürkler'in tam karşılığı Türkiye'dir"

Yeditepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Türkiye'nin tarihteki Göktürkler'in tam karşılığı olduğunu ifade ederek, "Göktürkler zamanındaki tehlikelerle zamanımızdaki tehlikeler aynı. İç ve dış düşmanların işbirliği yapması veya dış düşmanların içimize karışması, entrika çevirmesi zamanımızda da aynı o zaman da aynı." dedi.

Taşağıl, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda düzenlenen "İslamiyet Öncesi Türk Medeniyeti" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Göktürkler ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk tarihinin en önemli devletlerinden olduğunu söyledi.

Göktürkler ile ilgili yapılan araştırmalarda, tarihine ilişkin bulguların açıkça ortaya çıktığını belirten Taşağıl, şunları kaydetti:

"Göktürkler'in tam karşılığı Türkiye'dir. Bu bulgulardan birçok şeyi öğrenebiliyoruz. Türk teşkilatı ve Türk yazısı ve adını öğrenebiliyoruz. Aynı şekilde Göktürkler'in son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti'nde bunları görebiliyoruz.

O zamanki, yani Göktürkler zamanındaki tehlikelerle zamanımızdaki tehlikeler aynı. İç ve dış düşmanların işbirliği yapması veya dış düşmanların içimize karışması, entrika çevirmesi zamanımızda da aynı o zaman da aynı. İç ve dış düşmanların işbirliği yapması veya dış düşmanların içimize karışması, entrika çevirmesi zamanımızda da aynı o zaman da aynı. Bugünkü durumun benzeri bir durum söz konusudur. Bir ana şablon kurabiliriz. Göktürkler döneminde Çin'di, bugün ise Batılı devletlerin Türklerin düşmanı olduğunu söyleyebiliriz."










YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.