Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:38 27 Şubat 2018
Edirne'den kısa kısa

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, soğuk ve kar yağışlı havanın olduğu ilçede sokak hayvanlarına yönelik besleme yaptıklarını bildirdi.

Başkan Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, sokak hayvanlarına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Belediye olarak sokak hayvanlarını unutmadıklarını aktaran Tekin, "Bu soğuk kış günlerinde sokaktaki canlarımızı unutmadık. Onların da yaşam hakkı var. Belediyemiz Zabıta ekiplerince Havsa'mızın çeşitli yerlerine sokak hayvanları ve kuşlar için mama ve yem dağıtımı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.


- Edirne'de etkili olan kar yağışı

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ilçede etkili olan kar yağışı sonrası ana cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması yaptıklarını bildirdi.

Başkan İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede aralıksız yağan kar yağışının ardından yolların karla kaplandığını ifade etti.

Uzunköprü Belediyesi ekiplerinin yağışın başlamasının ardından tuzlama ve küreme çalışmasına başladığını aktaran İşbilen, şunları kaydetti:

"Kar yağışı ilçemizde etkili oldu. Ekiplerimiz aralıksız temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Kış öncesi yaptığımız hazırlıklar sayesinde temizlik çalışmalarımız sorunsuz devam ediyor. İş makinelerimiz ilçe merkezinde ve çevre yollarda kar küremeye devam ediyor."


- Sokak hayvanlarına mama desteği

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, sokak hayvanlarına yönelik besleme çalışması yapıldığını bildirdi.

Başkan İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, sokak hayvanlarını unutmadıklarını aktardı.

Soğuk ve yağışlı havada yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için kentin farklı noktalarına mama koyduklarını kaydeden İşbilen, "Kar yağışı nedeniyle yiyecek ihtiyacını karşılamakta zorlanan sokak hayvanları için mama dağıtımı gerçekleştirdik. İlçemizdeki tüm mahallelerde belli noktalara kuru mama bırakan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, hayvanların aç kalmamaları için gerekli mamaları tedarik ederek kış boyunca sokak hayvanları için mama desteği sağlayacak." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.