Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:34 08 Mart 2018
Edirne'den kısa kısa

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Edirne Şube Müdürü İbrahim Duman, TMO Şube Müdür Yardımcısı Seyfullah Kalaycı ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, yapımı devam eden lisanslı depolarda incelemelerde bulundu.

Kerman, yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden lisanslı depolarımızın tamamlanması ile önümüzdeki çeltik alım sezonunda üreticilerimize, sanayicilerimize depolama, muhafaza ve finansman açısından büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

Lisanslı depoculuk sistemi ile üreticilere katkı sağlanacağını belirten Kerman, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizden yüzde 2 stopaj kesilmeyecek, SGK prim kesintisi muafiyeti yüzde 2, yüzde 1 KDV kesintisi olmayacaktır. Tüccar ve Sanayici ise Gelir ve Kurumlar vergisi istisnası olacaktır (yüzde 20’ye kadar), damga vergisi istisnası, faiz desteği, nakliye ücreti desteği 25 lira/ton, analiz ücreti desteği 25 lira/parti, depo kira desteği gibi birçok imkanı yöremiz çiftçisine kazandıracağız."

- Edirneli esnaftan "tatlı" kutlama

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve geçtiğimiz hafta kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret edip çalışanlara tatlı ikram etti.

Meriç, tüm çalışanlar adına, yaptırdığı pastayı Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal'a sundu.

Vergi dairesi çalışanlarının geçmiş Vergi Haftası'nı ve kadın çalışanların gününü kutlayan Meriç, çalışanlara görevlerinde başarı diledi.

Başkal da Meriç'e gösterdiği nazik davranıştan dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.