Edirne

Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mursi:

10:33 14 Mart 2018
Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mursi:

Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tarık Abdülcelil El- Seyyid Mursi, "İki millet arasındaki tarihi dostluğu ve toplumsal kaynaşmayı günümüze kadar geleneklerde, sanatta, edebiyatta kısacası toplumun her alanında görmek mümkün." dedi.

Trakya Üniversitesi (TÜ), Mısır Kültür ve Eğitim İlişkileri Merkezi ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğinde, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Mısır'ın tanıtım etkinliği düzenlendi.

TÜ Merkez Kütüphane konferans salonundaki etkinlikte konuşan Mursi, Mısır ve Anadolu halklarının binlerce yıldır birbirini tanıdığını söyledi.

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin Hititler ve eski Mısırlılara kadar uzandığını belirten Mursi, "Mısır halkı ve Türk halklarının kaynaşması Mısır'daki Tolunoğlu devleti zamanına kadar gitmektedir. Bu dönemde bazı Türk halkları, Orta Asya'dan Mısır'a geçerek buraya yerleşti. Mısır ve Türk halkları arasındaki bütünleşme ve kaynaşma Memlük ve Osmanlı Devleti'nde devam etti. İki millet arasındaki tarihi dostluğu ve toplumsal kaynaşmayı geleneklerde, sanatta, edebiyatta kısacası toplumun her alanında görmek mümkün. İki ülke halkının birbiri hakkında bilmediği hususlar da vardır. Avrupalılar, Amerikalılar, İngiliz, Fransız ve Japonlar bile bizi Arapları, Türkler'den daha iyi bilirler. Müslüman toplumların birbirini daha iyi tanıması gerekir." dedi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan da 50 farklı ülkeden 2 bin 700 uluslararası öğrencinin Trakya Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü söyledi. Her ay ülke tanıtım günleri düzenlediklerini anlatan Çalışkan, "Farklı ülkeleri ve kültürleri tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Mısır ile ilgili tanıtımı gerçekleştiren sayın Tarık Abdülcelil El- Seyyid Mursi'ye teşekkür ederiz." diye konuştu.

TÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü doktora öğrencisi Ahmed İsmaiel de Mısır'ın tarihi, coğrafi özellikleri ve turizmi ile ilgili bilgiler aktardı.

Etkinliğe katılan öğrencilere Mısır ile ilgili kitapçık ve broşürler dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.