Edirne

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı

17:59 17 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaya, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin adı tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale’ye gelenlerin Türk milletinin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders aldığını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Çanakkale, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen emperyalist güçlere asla boyun eğmeyeceğinin ispatıdır. Çanakkale savaşında binlerce gencimiz gönüllü olarak cepheye koşmuş, vatan, namus, bağımsızlık için şehit düşmüştür. Bu millet özgür ve bağımsız bir ülke konusundaki kararlılığını Çanakkale’de 250 bin şehidin kanıyla ortaya koymuştur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bundan sonra da aynı dirayet ve kararlılığı gösterecektir. Emperyalist güçlerin karanlık emellerine asla boyun eğmeyecek, onların her türlü hilelerini boşa çıkarmayı bilecektir. Çanakkale Zaferi’nden alınması gereken ibret dolu dersler bulunmaktadır, Bu derslerin başında da milletimizin inancından aldığı birlik ve kardeşlik bağıdır. Milletimiz sahip olduğu şuur ve inançla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu karanlık oyunlara 'dur' demesini bilecektir. Bu vesile ile vatanımızı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.