Edirne

Mimarlık öğrencileri tasarımlarını sergiledi

09:46 19 Mart 2018
Mimarlık öğrencileri tasarımlarını sergiledi

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, çalışmalarını sergiledi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Arayüz Topluluğu tarafından düzenlenen "Parametrik Tasarım Workshop Sergisi" Mimarlık Fakültesi A-203 Atölyesi’nde açıldı.

Sergi açılışına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Akansel, açılışta bilgisayarın her alanda olduğu gibi mimaride de etkin kullanıldığını anlattı.

Bilgisayarın sıklıkla mimari de hesaplama alanında kullanıldığını vurgulayan Akansel, şöyle konuştu:

"Bilgisayar, her alanda olduğu gibi mimarlık alanında da etkin kullanılan bir araçtır. Ancak bilgisayarın kullanımı sıklıkla tasarımın teknik hesaplamaları ile etkili ifadesi ve sunumu üzerinde yoğunlaşmaktadır. Tasarım aşamasında kullanılması, sürecin esnek gelişmesi açısından kolaylıklar sağlar. Bu bakış açısıyla Parametrik Tasarım Workshop Sergisi üç haftalık bir sürecin ürünü olarak ortaya çıktı. Öğrencilere çalışmanın ilk haftasında Parametrik Tasarım gerçekleştirebilmeleri için Rhino programının arayüz tanıtımı öğretilerek örnek modelleme çalışmaları yaptırıldı. Sonraki haftada Rhino ve Grasshopper programlarının tanıtımı yapılarak öğrenci grupları oluşturuldu ve parametrik mimari tasarım çalışmaları başlatıldı. Çalışmanın son haftasında öğrencilerin dijital olarak hazırlamış olduğu tüm çizimlerin ürünü olan maketler ve paftalar üretildi."

Atölye çalışmasında parametrik tasarım fikrinden yola çıkılarak 7 adet duvar panosu, 2 üst düzey yüzey, 1 yan yüzeyi içeren paftalar ve maketler üretildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.