Edirne

AK Parti Edirne il Teşkilatının hedefi yerel seçimleri kazanmak

15:46 27 Mart 2018
AK Parti Edirne il Teşkilatının hedefi yerel seçimleri kazanmak

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, "Edirne Belediyesi'ni 2019'da alacağız. Çok iddialıyım. Başka bir şey yok. Hiç kimse yan yatıp konuşmasın. Biz icraat yapıyoruz." dedi.

Akmeşe, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ait konuları değerlendirdi.

Edirne'nin iyi yönetilmediğini belirten Akmeşe, Edirne Belediye yönetimini eleştirdi.

2019 Yerel Seçimleri için çalışmalara başladıklarını ve seçimlerde iddialı olduklarını ifade eden Akmeşe, "Biz çok büyük bir aileyiz AK Parti Teşkilatı olarak Edirne'de. Edirne Belediyesi'ni 2019'da alacağız. Çok iddialıyım. Başka bir şey yok. Hiç kimse yan yatıp konuşmasın. Biz icraat yapıyoruz. Biz kendimizi halka en iyi şekilde anlatmak için çalışıyoruz. Her fırsatta Atatürk'ün arkasına saklanıyorlar. Biz Atatürk'ün arkasına saklanıp yan gelip yatmıyoruz. Biz de onlar kadar Atatürkçü'yüz. Biz onlardan daha çok memleketi seviyoruz. Biz hizmet ediyoruz çünkü." diye konuştu.

Edirne'nin alt yapı sorununun gün geçtikçe büyüdüğünü dile getiren Akmeşe, şöyle devam etti:

- Eski asbestli borulardan su içiriliyor

"Edirneliler 1934 yılında yapılmış asbestli borulardan su içiyor. Belediye Başkanı bunu da inkar etmedi. 10 yıl gerisine dönelim. Edirne'de su yoktu. Eğer Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayalı Barajı'ndan su getirmese Edirne susuz kalacaktı. Bundan haberi yok. Biz bu suyu arıtmalı bir şekilde Edirne'nin kapısına kadar getirdiğimiz halde onlar bu suyu vatandaşımıza içiremiyorlar.

Belediye Başkanı anket yaptı altyapı için. Nerede altyapı? Nerede kanalizasyon? Niye ihalesini yapamadı? İller Bankası kredi desteği de sağladı. Niye ihalesini yapmadı? 30 yıldan beri Edirne'yi biz mi yönetiyoruz? İhale şartlarında oyun alanları, muhtarlık binaları var. Bu Edirne'ye yazık. Edirne bunu hak etmiyor. Yağmur yağdı sokağa çıkamıyor vatandaşlar. Edirne'nin kanalizasyonu yağmur toplama kanallarına bağlı. Yağmur yağdıktan sonra Edirne kanalizasyon kokuyor. AK Parti belediyelerine bakın bunları çoktan halletmişler. Biz hala 1934 yılındaki alt yapıyı kullanıyoruz."

- Projeyi reddettiler

Edirne İl Genel Meclisi'nde CHP'li üyelerin oylarıyla Sosyal Yaşam Merkezi projesinin reddedildiğini hatırlatan Akmeşe, duruma tepki göstererek şunları kaydetti:

"Bu projeyi destekleyen kurumları hepsi devlet kurumlarıdır. Projenin amacı dezavantajlı grupların sosyal kalkınmasına destek olmak, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına yardımcı olarak, katkı sağlamak. Başka bir amacı yok. İnşa edilen sosyal yaşam merkezinde etkinlik salonu, sınıf, kütüphane, kreş, müzik salonu, çocuk oyun alanı, spor alanları, ayrıca bahçe düzenleme salonu var.

Etkinlik salonunda seminerler düzenlenecek. Kurulacak kütüphane ile okuma alışkanlığı kazandırılacak. Kreş ücretsiz olarak kullanıma açık olacak. Ayrıca bu salon, 4-6 yaş grubundaki çocuklar için açık olacak. Bunda daha güzel sosyal yaşam merkezi olabilir mi? Bu merkezler nerede yapılıyor? Menzilahır Mahallesi ve Çavuşbey Mahallesi'nde. Buna red oyu vermek, akıl noksanlığı demek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.