Edirne

Edirne Belediyesi Meclisi komisyon üyeleri belli oldu

20:41 03 Nisan 2018
Edirne Belediyesi Meclisi komisyon üyeleri belli oldu

Edirne Belediyesi Meclisi komisyon üyeleri belli oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplanan belediye meclisi gündem görüşmeleri sırasında alt yapı için İl Bank’tan kullanılacak kredi ve borçlanma yetkisi oylandı.

Gürkan, oylama öncesi alt yapı ihalesinin sonuçlanması sonrası ziyaret ettiği parti il başkanlarının alınacak kararları desteklediklerini ilettiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Edirne’de 1986 yılından bu yana alt yapı çalışması olmadığına işaret etti.

Bugünün Edirne için tarihi bir gün olduğunu anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

“Edirne’nin suyu her zaman içilebilir bir su oldu. Klordan dolayı koku yaptı sadece. Aralık ayından itibaren Süloğlu’ndan su almayı bıraktık. Sadece Kayalı Barajı’ndan gelen suyu kullanıyoruz. Daha nitelikli su şehrimize ulaştırıyoruz.

Bugüne kadar üzdüğümüz için Edirne halkından özür diliyorum. Bugün tarihi bir gündür. Meclis üyeleri ile birlikte bu işi başardık. Edirne’miz için hayırlı uğurlu olsun. Edirne’nin çok uzun yıllar beklediği bir karardır. Gururluyum, heyecanlıyım, mutluyum. İnşallah altyapının ilk kazmasını en kısa zamanda vururuz. Altyapı tamamlandığında Edirne’nin alt yapı sorunu kalmayacak.”

Söz konusu 2 madde oybirliği ile kabul edildi.

Yapılan seçimlerde de komisyon üyeleri belirlendi.

Buna göre, İmar Komisyonu Ali Yazıcı, Türker Altıerler, Mehmet Özçuhacı, Tamer Karadağ ve Turgut Terzi, Ulaşım Komisyonu Savaş Üner, Hakan Giyik, Mahmut Keskin, Şenol Ekşi, Melek Uzgör Plan ve Bütçe Komisyonu Refik Şahin, Semih Çınar, Erkan Makas, Mehmet Özülkü, Sevda Nur Kurban Encümen Üyeliği Serkan Liznak, Aydın Koruyan ve Ramazan Tanal’dan oluştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.