Edirne

Edirne Balkan Türkleri Fderesyonu Genel Başkanı Pekkan'dan açıklama

15:52 05 Nisan 2018
Edirne Balkan Türkleri Fderesyonu Genel Başkanı Pekkan'dan açıklama

Edirne Balkan Türkleri Fderesyonu Genel Başkanı Erhan Pekkan, antidemokratik ideoloji vaaz verilmesi davasının savcısı Nedialka Popova'nın açıklamasını kınadı.

Pekkan, yaptığı yazılı açıklamada, Bulgaristan'da sekiz yıldır devam eden "13 imam davası" olarak bilinen antidemokratik ideoloji vaaz verilmesi davasının savcısı Nedialka Popova'nın Bulgaristan'da Müslümanların hızla çoğaldığını ve bu durumun devletin güvenliğini tehlikeye attığını iddia ettiğini belirtti.

Bu iddiaların Bulgaristan vatandaşı olan tüm Müslümanlara karşı kin ve nefreti körükleyen, son derece kışkırtıcı ve tehlikeli beyanlar olduğunu aktaran Pekkan, "Bu her zaman ülkenin sadık vatandaşları olmuş Müslümanlara karşı bir nefret suçudur. İslamofobik ve Müslüman karşıtı bu söylemler, asla kabul edilemez. Bu beyanlar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırıdır. Bizim için insan hakları ve temel özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi esastır. Türkiye ile Bulgaristan dost, komşu ve müttefik iki ülkedir. Bu tür ırkçı ve nefret suçu içeren söylem ve saldırıları şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.