Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:26 12 Nisan 2018
Edirne'den kısa kısa

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe Ankara'da ziyaretlerde bulundu.

Akmeşe ve İl Başkan Yardımcısı Nesim İba başkentteki ziyaretlerine Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'u ziyaret ederek başladı.

Akmeşe ve İba daha sonra AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nu da ziyaret etti.


- Mimar Sinan anıldı

Bahçeşehir Koleji'nde Mimar Sinan anıldı. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi tarafından ortaklaşa hazırlanan “Bu Dünyadan Bir Piri Mimar Sinan Geçti” programıyla Mimar Sinan anma programı düzenlendi.

Programda öğrenciler Mimar Sinan'ı canlandırdı, Sinan'ın sanatını anlattı.

Etkinliği izleyen Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrencileri tebrik etti.


- Hizmet-İş Sendikası iş yeri temsilciliği açılışı

Edirne'de, Hizmet-İş Sendikası iş yeri temsilciliği açılışı gerçekleşti.

Hizmet-İş Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya, DSi 11 Bölge Müdürlüğü'ndeki iş yeri temsilciliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Hizmet-İş Sendikasının üyeleri sayesinde Türkiye'nin en büyük sendikası olduğunu söyledi.

Üyelerinin lehine çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirten Kaya, "2015 yılında geldiğimizde kurumları gezdiğimizde o gün üye olmaktan korkuyordunuz. 'İşten atılır mıyız? Taşeronda sendika olur mu?' mantığı vardı. Toplu iş sözleşmesi yapacağız, ücretleriniz artacak, kıdem tazminatlarınızı, izinlerinizi kurumlara aktaracağınızı söyledik." diye konuştu.

Kadro dahil verilen bütün sözlerin yerine getirildiğini ifade eden Kaya, "Kadroyu aldınız. Belki işlemler devam ediyor ama sonuçta sizden aldığımız güçle, bugüne kadar aradan üç sene geçti ama söz verdiğimiz her şeyi yaptık. Onun için tebrik ediyorum. Burada önem verdiğimiz bir yer. Kadrolarınız hayırlı olsun. Sendikacılıkta şu vardır, çorap söküğü gibi diğer haklar hepsi gelir. Önümüze belki olumsuzluklar çıkacak ama bunları çözmek görevimiz. " dedi.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek iş yeri temsilciliğinin açılışı yapıldı.

Açılışa, DSi 11 Bölge Müdür Yardımcıları İbrahim Murat, Serkan Genç, Mustafa Kuzu, DSi 11 Bölge Müdürü Talat Güneş, Hizmet-İş Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Sekreteri Fethi Altay, Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen Edirne Şube Başkanı Gencer Murat, Edirne Hak-İş İl Başkanı İlhami Taşkın, Hizmet-İş Edirne İl Başkanı Emre Promet, Hizmet-İş İl Sekreteri Cengiz Önder, Memur Sen İş Yeri Temsilcisi Aykut Aykul, diğer iş yeri temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.