Edirne

Edirneli öğrencilerden Afrin'deki Mehmetçik'e mektuplar

12:07 20 Nisan 2018
Edirneli öğrencilerden Afrin'deki Mehmetçik'e mektuplar

Türkiye'nin dört bir yanından çocukların gönderdiği binlerce mektup, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ve çevresinde görev alan askerlere güç veriyor.

Atatürk Ortaokulu öğrencileri de Afrin'de görev başında olan Mehmetçik'e mektuplar ve memleket hasretlerini bir nebze dindirecek hediyeler hazırladı.

Öğrenciler zarflara koydukları mektupları ve Edirne lezzetlerinden kavala kurabiyesi ve badem ezmesini kolileyerek, kargoyla Afrin'e gönderdi.

Okul Müdürü Nüket Saygı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de görev yapan Mehmetçik'e destek olmak amacıyla öğrencilerin mektuplar yazdığını söyledi.

Öğrencilerin kaleme aldığı mektuplarla Edirne lezzetlerinden kavala kurabiyesi ve badem ezmesini Afrin'e Mehmetçik'e gönderdiklerini anlatan Saygı, "Mehmetçiğimiz, vatanımızı savunmak için, bizlerin rahat yaşayabilmesi için canlarını ortaya koyarak görev yapıyor. Biz de 7'den 70'e Mehmetçik'e destek olduğumuzu göstermek istedik. Öğrencilerimiz milli ve manevi duygularını mektuplarda dile getirdi." diye konuştu.

Öğrencilerden Nesil Tuna, Türk bayrağı çizdiği mektubunda, "Kahraman Mehmetçiğimiz, canım ağabeylerim. Sizler olmasaydınız biz burada rahatça okula gelemezdik, rahat yaşayamazdık. Sizi her gün televizyonlardan izliyoruz. İnşallah hepiniz oradaki görevinizi tamamlayıp dönersiniz." ifadelerini kullandı.

Yağmur Uzun da "Kahraman Mehmetçiğimiz", diye başladığı mektubunda şu satırlara yer verdi:

"Sevgili asker ağabeylerim, sizleri çok seviyoruz. Sizlere bol bol dua ediyoruz. Vatanımızı savunmak, bizleri korumak için oradasınız. Allah yardımcınız olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.