Edirne

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

14:45 25 Nisan 2018
Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nesim İba, "Bizde dur durak yok. 24 saat seçim yapabilecek kapasitemiz var. Kongrelerimiz yeni bitti, bütün teşkilatlarımız hazır." dedi.

İba, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran'da yapılacak seçimin tüm ülkeye ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

27. dönem milletvekilliği genel seçimi adaylık başvurularına ilişkin bilgi veren İba, il başkanlıklarına yapılan aday adaylığı başvurularının en geç 30 Nisan saat 15.00'e kadar genel merkeze teslim edileceğini kaydetti.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nın seçime her zaman hazır olduğunu belirten İba, "Bizde dur durak yok. 24 saat seçim yapabilecek kapasitemiz var. Kongrelerimiz yeni bitti, bütün teşkilatlarımız hazır. Sandık kurulu üyelerimizin tamamı hazır. Okullardaki kat sorumlularımızı da belirledik. 9 ilçede yüzde yüz oranında hazırız. Genel merkezimizin talimatıyla seçilecek arkadaşlarla birlikte böyle bir seçim kampanyası dönemine gireceğiz. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bildiğimiz kadarıyla İl Başkanı İlyas Akmeşe milletvekili adaylığı için yarın istifa edecek. Büyük ihtimalle seçime Edirne'de AK Parti il başkanı olarak siz ve kadrolarınız götürecek. Bu konuda söyleyeceğiniz bir şey var mı?" sorusuna İba, şu yanıtı verdi:

"İl başkanlarımızla alakalı iki, iki buçuk ay önce kongre yaptık. İl başkanları istifa edip aday adayı olmuyorlar. Yani il başkanları istifa ettiği zaman aday olmuş oluyor. İki ay önce il başkanı olarak atadığı kişiyi bugün istifa ettirip, 'Çık bakalım meydana, olur mu, olmaz mı?' denileceğini ben zannetmiyorum.

Tahminim il başkanımızın böyle bir niyeti var ama genel merkezimiz yani sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 'Tamam istifa et biz seni aday yapacağız denirse' istifa etmesi doğrudur bence. Çünkü bu kadroları kendisi organize etti. Çalışma arkadaşlarını kendisi seçti genel merkezimizle istişare ederek ben şu anda buna ihtimal vermiyorum. Kendisi şu an Ankara'da. Yarın ve öbür gün de il başkanları toplantısı var. Önceki gün de MYK toplantısı yapıldı. Dün de MKYK toplantısı yapıldı. Bu toplantıdan da öyle anlıyoruz ki il başkanlarının durumları ele alınacak. Şu da konuşuluyor, birinci dönemi olan il başkanlarıyla alakalı böyle bir şey mümkün olmayacak ama ikinci dönemiyle alakalı mantıken mümkün olabilir mi, bu konuşuluyor Ankara'da. Net bir bilgi yok, bunun kararı yarın akşama kadar belli olur diye düşünüyoruz."

İba, genel merkezin belirleyeceği adayla Edirne ve Türkiye için çalışacaklarını kaydetti.

İYİ Parti ile ilgili soruya da İba, CHP'den İyi Parti'ye geçen milletvekillerinin basın açıklamasına "tokat yemiş" gibi çıktığını, seçmenleri açısından doğru bir adım atmadıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.