Edirne

Edirne'den kısa kısa

19:13 09 Mayıs 2018
Edirne'den kısa kısa

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, biyolojik atıksu arıtma tesisindeki eksikliklerin giderildiğini bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Uzunköprü İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisindeki eksik unsurların tamamlandığını belirterek, 20 gün içerisinde işletme ihalesi çalışmalarının tamamlanacağını ve 1 yıl işletme süresinin ardından Uzunköprü Belediyesine devrinin sağlanacağını kaydetti.

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı olarak hükümetten aldıkları güçle hizmet odaklı siyasete devam ettiklerini ifade eden Yılmaz, şunları dile getirdi:

"İlçemize doğalgazı getirdiysek, nasıl ki gelmez denen TOKİ’nin ikinci etabına başladıysak, insanımızın istihdamına yönelik OSB projesini kazandırdıysak ve yıllardan beri tozlu raflarda duran Çakmak Barajı Projesi'ni biz hayata geçirdiysek, 9 yıldır Uzunköprü halkına verilen sözleri de hayata geçirecek olan yine bizler olacağız. Kimse merak etmesin ki Uzunköprü halkının arzu ettiği etkin belediye başkanını kazandırmak uğruna AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı tüm kademelerinle çalışmalarına devam edecektir."

- Engelliler Haftası

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, Engelliler Haftası'nın önemli bir farkındalık haftası olduğunu belirtti.

Engelleri aşmanın sosyal devletin sorumluluğu olduğunu ifade eden Bircan, şunları kaydetti:

"Sosyal devlet tüm bireylerin en iyi koşullarda hizmet almasını sağlamak zorundadır. Çağdaşlık ve uygarlık sosyal devletin olmazsa olmazıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının değiştirilmez hükmü ile sosyal devleti güvence altına alınmıştır. Bu nedenle engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak bir Anayasal zorunluluktur. Engelli bireylerin topluma kazandırılması, yeteneklerine ve becerilerine göre artı değer üretimine dahil edilmesi hem engelli bireylerin rehabilite olmasına, hem de ülkemizin üretimine katkısı bakımında çok önemlidir."

- Türkiye-Almanya Uzman Değişim Programı

Edirne'de görevli 11 gençlik lideri, ortak çalışmalar ve kültürel etkinliklerde bulunmak üzere Almanya'nın Bremen kentine gitti.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Kadın ve Gençlik Bakanlığı arasında imzalanan Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği Hakkında Protokol çerçevesinde 11 gençlik lideri, 4-11 Mayıs tarihlerinde Bremen'de çalışmalarda bulunacak.

Programın ikinci etabında da Almanya'dan 10 kişilik heyet 13-17 Temmuz tarihlerinde Edirne'de, 17-23 Temmuz tarihlerinde de İstanbul'da gençlik alanında yapılan çalışmaları inceleyecek.

Program ile gençlik çalışmaları, kültürel etkileşim ve gönüllülük alanında kurumlar arası iş birliği ve etkileşimin sağlanması, iyi ve örnek uygulamaların paylaşılarak yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.