Edirne

"Türkiye'nin seçimi" paneli

12:30 11 Mayıs 2018
"Türkiye'nin seçimi" paneli

Panele katılan Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye'nin 24 Haziran'dan sonra yeni bir sisteme ve düzene geçeceğini belirtti.

Edirne'de Sabah Gazetesi Yazarlar Kulübü, ''Türkiye'nin Seçimi'' konulu panel düzenledi.

Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele katılan Sabah Gazetesi yazarları, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde ve sonrasında Türkiye'nin iç ve dış politikadaki durumu, ekonomik, sosyal ve idari yapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu yeni sistemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı bir durum olmadığını Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir konu olduğunu anlatan Alkin, sistem değişikliğini kişiselleştirenlerin tarihi bir hata yaptıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin kişisel bir mesele olamadığının herkese anlatılması gerektiğini ifade eden Alkin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kişilere indirilecek bir konu değil. 1960 yılından bu yana Avrasya'nın kaderini değiştirebilecek yegane güce sahip olan bir Türkiye'nin, milli egemenliğini perçinleştireceği bir model değişikliğinden bahsediyoruz. Bütün bu kur tartışmalarının ortasında, sabotajların ortasında, şunu gözardı etmeyelim. Türkiye'nin hizmetler sektöründeki katma değer üretimi 270 milyar dolar, bu dünyada 169 ülkenin milli gelirinden daha büyük. İmalat sanayinin ürettiği katma değer ise 209 milyar dolar, bu da yaklaşık 139 ülkenin toplam gayrisafi milli hasılasından daha büyük. Türkiye'nin tarım sektörünün ürettiği katma değer 57 milyar dolar. Bu da Bulgaristan dahil dünyadaki 109 ülkenin gayrisafi milli hasılasından daha büyük. Yani bu coğrafyanın kaderini değiştirecek her türlü potansiyele sahibiz. Bunu daha da üst noktaya çıkaracak olan tarihi bir eşikte bulunuyoruz. Bu nedenle seçimler bu kadar önemli"

Melih Altınok ise dünyada ciddi anlamda savaş çanlarının çaldığını, Türkiye'nin iç meselelerini bir an önce halletmesi gerektiğini belirterek, sistem değişikliğinin kaçınılmaz hale geldiğini, hızlı karar verecek siyasi iktidara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Takvim Gazetesi yazarı İsmail Çağlar ve ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ise 24 Haziran'daki seçimlerin önceki yıllarda yapılan seçimlere nazaran çok daha önemli olduğunu aktararak seçimin ardından yeni bir sisteme geçileceğini belirttiler.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.