Edirne

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

17:45 11 Mayıs 2018
Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

54. Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası'na aileleriyle birlikte gelen engelli vatandaşlara, askerler tarafından kamuflaj giydirilerek yemin töreni için prova yapıldı.

Edirne'de 24 engelli vatandaş, bir günlüğüne temsili askerlik yaptı.

Törenin başlamasıyla üç gruba ayrılan temsili askerlere, bir süre komutanları eşliğinde askerlik eğitimi verildi.

Daha sonra yemin töreninin yapılacağı alana geçen engelliler, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak yemin etti.

Töreni izleyen aileler de engelli yakınlarının yaşadığı askerlik coşkusuna ortak oldu.

Engelli öğrenciler adına konuşan Emrah Biçerer, bu kutsal ocağa gelmek ve vatan borçlarını ödemek için çok istekli ve hazır olduklarını, kışlalara hep uzaktan gülümseyerek baktıklarını belirterek "Siz büyüklerim Engelliler Haftasında bizlerin içinde yumruk gibi sıkışıp kalmış olan sessiz çığlığımızı duyarak asker olmaya çağırdınız. Hiçbir değerle değişilmeyecek bu üniformaları giydik ve askerliğin temeli olan eğitimimizi icra ettik. Bu şerefli kışlada giydiğimiz üniforma ile silah üzerine el koyarak yemin ettik." diye konuştu.

Törenin ardından aileler ve askerler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yemin törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Barosu Başkanı Av. Özgür Yıldırım, şehit ve gazi yakınları ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.