Edirne

Sınır ötesi ortak gelenek ve görenekler tanıtıldı

16:56 14 Mayıs 2018
Sınır ötesi ortak gelenek ve görenekler tanıtıldı

Edirne'nin Meriç ilçesinde, Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü "Interreg-Ipa Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı" kapsamında, Bulgaristan ve Türkiye sınır ötesi ortak gelenek ve görenekleri düzenlenen törenle tanıtıldı.

Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, ilçedeki kültür merkezinde düzenlenen programda, komşu ülke Bulgaristan ile örf adet ve gelenekleri birlikte yaşatmak için Avrupa Birliği Projesi hazırladıklarını belirtti.

Yörük, "Bu projede iki ülkenin gelenek, görenek, örf ve adetlerinin karşılıklı tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Misafirlerimize ülke insanımızın misafirperverliğini göstermek istiyoruz. Onların yemekleri, şarkıları bizim yemeklerimiz, şarkılarımız gibi. Ortak birçok yönümüz var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bulgaristan’dan gelen Dobriç ve Kasnakovo köyleri folklor ekipleri halk oyunlarını sundu. Meriç Belediyesi mehteran takımının konser verdiği programda, kültür merkezinde geleneksel el sanatları sergisi de açıldı.

Buradaki etkinliğin ardından Bulgaristan'dan gelen misafirler, Kadıdondurma, Subaşı ve Adasarhanlı köylerini ziyaret ederek, gelenekler hakkında bilgiler aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.