Edirne

30. Atatürk'ü Anma Ve Barış Koşusu

14:27 16 Mayıs 2018
30. Atatürk'ü Anma Ve Barış Koşusu

30. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından 30. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu düzenlendi.

Organizasyon kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden toprağın getirilmesi sebebiyle İpsala Sınır Kapısı'nda tören düzenlendi.

İpsala Kaymakam Vekili ve Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunda görevli konsolos Neslihan Altay, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin ve vatandaşların katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Altay, törende yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yılda heyecan ve coşku ile toplandıklarını belirtti.

Türk yurdunun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyaya gözlerini açtığı Selanik'teki evinden alınan toprağın başkent aynı zamanda cumhuriyetin kuruluşunun beşiği olan Ankara'ya taşınmasına tanıklık ediyor olmanın, Türk halkı ve Batı Trakyalı soydaşlar için özel ve manevi bir değer taşıdığının altını çizen Altay, "Bu etkinlik özünde kadın erkek hep birlikte omuz omuza kurduğumuz cumhuriyetimize ilelebet bağlı kalma yeminimizin bir simgesidir. Bizler Dışişleri Bakanlığı mensupları olarak dünyanın dört bir yanında 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine bağlı kalarak her koşulda vatandaşlarımızın refah ve huzuru için hizmet vermekten büyük gurur duyuyoruz." dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin de Batı Trakya Türklerinin Yunan hükümetinden haklarını talep ettiklerini belirtti.

Hüseyin, İsrail'in Gazze'deki katliamını kınadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından organizasyona katkıda bulunanlara plaketleri verildi.

Kaymakam Özder'in silah patlatmasıyla toprağı Anıtkabir ve Samsun'a ulaştıracak atletler koşuya başladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.