Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:39 16 Mayıs 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne'de Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursiyerleri Sınavı (MTSKS), Elektronik Sınav (e-Sınav) Merkezi'nde yapıldı.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, bakanlığın MTSKS'nin 81 ilde e-Sınav merkezlerinde yaptığını söyledi.

Edirne'de de MTSKS'in de yapımı tamamlanan e-Sınav merkezinde yapıldığını ifade eden Cırıt, Milli Eğitim Bakanlığının teknolojik değişimi yakalamak için etkili ve kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

E-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Kurumsal açıdan sınav maliyetlerini düşüren, adaylar açısından sınav süreçlerini kısaltan bir uygulama olarak görülmektedir." diye konuştu.

Cırıt, daha sonra sınava giren öğrencilere başarılar diledi.

- ETB Başkanı Öztürk'e TOBB'da yeni görev

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk'ün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu'nda da görev yapacağı bildirildi.

ETB'den yapılan yazılı açıklamada, TOBB 74. Genel Kurul Toplantısının yapıldığı genel kurulda TOBB Ticaret Borsaları Konseyi üyeliğine yeniden seçilen Öztürk'ün, TOBB Yönetim Kurulu Yedek üyeliğinin yanı sıra, TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu'nda da görev yapacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ekonomi ve iş dünyasına dair stratejileri belirleyici bir yapıda oluşturulan ve başkanlığını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yaptığı TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulunda, TOBB'daki birim ve kurullar arasında ve diğer kurumlarla etkin koordinasyon içinde, Başkanlık faaliyetlerinin planlanmasına yönelik çalışmalar yürütülerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin hedeflerine ulaşmasını sağlayacak stratejiler oluşturulacak ve geliştirilecek. Diğer taraftan Lisanslı Depoculuk Sisteminin ülkemizde tanıtılması ve yaygınlaşmasında önemli görevler yürüten TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. Yönetim Kurulunda TOBB'u temsilen görev yapmaya devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.