Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:28 16 Mayıs 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi"nin başladığı bildirildi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde start verilen projede, sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedefleniyor.

Sportif yetenek tarama testiyle Edirne'de yaklaşık 3 bin 872 öğrenciye yetenek taraması uygulanacak.

- Edirne'de özel çocuklardan program

Edirne Belediyesi ile Edirne Akademi ve Özel Arda Özilke Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin iş birliğinde Engelliler Haftası kapsamında "Sevgiye Engel Yok" programı düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, farkındalık yaratmak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Özel çocuklar program kapsamında hazırladıkları gösterileri sundu.

- Müzeler Günü ve Avrupa Müzeler Gecesi

Edirne Belediyesi Kent Müzesi'nin Müzeler Günü ve Avrupa Müzeler Gecesi dolayısıyla 18 Mayıs'ta öğrencilere tüm gün, yetişkinlere ise 19.00 - 23.00 saatlerinde ücretsiz olacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kent Müzesi'nin Edirne’nin geçmişine yolculuk yapmak isteyen ziyaretçilerini beklediğini belirtti.

Müzenin açıldığından bu yana çok sayıda ziyaretçi çektiğini aktaran Gürkan, "Yaklaşık bir yıl önce Hafızağa Konağı'nın restore edilmesiyle ziyarete açılan Edirne Belediyesi Kent Müzesi, Müzeler Günü ve Avrupa Müzeler Gecesi nedeniyle ücretsiz hizmet verecek. Öğrenciler Edirne Kent Müzesi’ni sadece müzeler gününde değil haftanın 7 günü ücretsiz olarak ziyaret edebilecek. Yetişkinlerden de 1 lira gibi çok cüzi bir ücret alınıyor." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.