Edirne

Trakya Üniversitesi'nde mezuniyetler

11:15 04 Haziran 2018
Trakya Üniversitesi'nde mezuniyetler

Trakya Üniversitesi'nde Devlet Konservatuvarı ve Eczacılık Fakültesi öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, konservatuvar öğrencileri mezuniyet töreni Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Devlet Konservatuvarı Eski Müdürü Prof. Süleyman Sırrı Güner, akademisyenler ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende, mezun öğrenciler adına konuşan akademik birinci Elif Begüm Edirne, okulda geçirdiği 11 yılda aldıkları eğitimin, dünyaya faklı gözle bakmayı öğrettiğini söyledi.

Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Zafer de konservatuvar da gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgi verdi, öğretim elemanı kadrosunun artırılması nedeniyle Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na teşekkür etti.

Dereceye giren öğrencilere başarı plaketi ve mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından tören, okul birincisinin dönem plaketini çakması, meslek andının okunmasıyla sona erdi.


-Eczacılık Fakültesi mezuniyeti

Eczacılık Fakültesi mezuniyet töreni ise Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı, Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes ile akademisyenler ve veliler katıldı.

Törende, mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi İpek Yeşilfidan, mezuniyetin bir son değil başlangıç günü olduğunu ifade etti.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren de fakültenin kuruluş aşamalarından bugüne geçirdiği süreci anlattı.

Şeren, mesleğini seven, bilimin ışığından ayrılmayan, toplum ve insan sağlığına odaklı mesleki bilgi, beceri ile donatılan 36 öğrencilerini eczacılık camiasına kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ise Trakya Üniversitesi'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefiyle insana, bilime, sanata verdiği değere her geçen gün yeni alanlar katarak öğrenci ve akademisyenlerinden aldığı güçle eğitim öğretim hayatına devam ettiğini ifade etti.

Tören, İpek Yeşilfidan’ın yaş kütüğüne mezuniyet plakasını çakması, mezun öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesi ve meslek andının okunmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.