Edirne

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi

16:48 07 Haziran 2018
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "Biz çiftçimize 3 liradan mazot vereceğiz, tüm bankalar özel bankalar dahil olmak üzere borç faizlerini sileceğiz. Üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye istiyoruz" dedi.

Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile basın toplantısı düzenledi.

CHP'nin çiftçilere yönelik vaatlerini anlatan Gaytancıoğlu, üreticinin zor dönemlerden geçtiğini iddia etti.

Tarımda ithalatın arttığını savunan Gaytancıoğlu, "AK Parti’nin gündeminde çiftçi yok. 15 milyon kişiyi sanki buharlaşmış insan olarak görüyorlar.24 Haziran’dan sona CHP iktidarında bu böyle olmayacak. Üreten bir Türkiye olacak. Biz çiftçimize 3 liradan mazot vereceğiz, tüm bankalar özel bankalar dahil olmak üzere borç faizlerini sileceğiz. Üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye istiyoruz." dedi.

Gaytancıoğlu, seçimleri kazanmaları halinde şeker fabrikalarının özelleştirilmesini durduracaklarını söyledi.

Edirne'de bulunan Atatürk Ortaokulu’nun duvarlarının bakımsız olduğunu da öne süren Gaytancıoğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hiç mi para yok. Bize söylesinler 3 kilo boya göndeririz buraya. Biz buna üzülüyoruz. İsminden dolayı mı acaba. Bizim bazı hatıralara saygılı olmalıyız." şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Pekcanlı da sınır kapılarına Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından asılan "Türkiye İçin Oy Vakti" pankartının AK Parti'nin "Vakit Türkiye Vakti" sloganıyla benzediğini öne sürdü.

Pankartların kaldırılması için Seçim Kurulu'na başvuruda bulunduklarını belirten Pekcanlı, "Gümrük sahasındaki, kamu kurumuna ait binaların duvarlarına asılmış pankartlar var. Bunda ne var diyeceksiniz? "Vakit Edirne vakti", "Türkiye için oy vakti" bir çağırışım yapıyor. Bununla ilgili olarak Seçim Kurulu’na pankartların kaldırılması için müracaatımızı yaptık." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.