Edirne

Edirne, Kırklareli ve Burgaslı turizmciler bir araya geldi

13:59 12 Haziran 2018
Edirne, Kırklareli ve Burgaslı turizmciler bir araya geldi

Edirne ve Kırklareli'den turizmcilerin, Bulgaristan'ın Burgas şehrinde düzenlenen fuara katıldığı bildirildi.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın birinci teklif çağrısı kapsamında, 9-10 Haziran tarihlerinde Burgas'daki Sea Garden kompleksinde turizm fuarı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Proje Koordinatörü Neslihan Çakır, Edirne ve Kırklareli'den katılan proje ekibinin fuarda, bu şehirlerden turizm sektörü, kamu kurumu, belediye ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bulgaristan'dan sektör, kurum temsilcileri ve fuar ziyaretçileriyle bir araya geldiğini ifade etti.

Görüşmelerde Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sürdürülebilir turizm konusunun ön plana çıktığını aktaran Çakır, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir turizm konusunda seminerler düzenlendi. Ayrıca proje kapsamında belirlediğimiz Edirne, Kırklareli ve Burgas'tan toplam 30 turistik sitenin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı. Fuar süresince proje kapsamında hazırlattığımız harita, katalog, poster, broşür, magnet ve termos bardaklar katılımcılara ve ziyaretçilere hediye edildi. Fuara katılan ve projemize destek veren Edirne ve Kırklareli turizm sektörü temsilcilerine, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Edirne Belediyesine ve sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Projemiz, aktiviteleri ve sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgiler projenin 'www.bgtrdestinations.eu' web sayfasında yer almaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.