Edirne

Edirne'nin "Sağlık Yolu" ulaşıma açıldı

14:09 13 Haziran 2018
Edirne'nin "Sağlık Yolu" ulaşıma açıldı

Edirne Belediyesince yapımı tamamlanan "Sağlık Yolu" düzenlenen törenle ulaşıma açıldı.

Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi arasında yapımı tamamlanan "Sağlık Yolu"nun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi hastaneleri arasında yapılan yolun, yaralı ya da hasta birçok kişinin hayatını kurtaracağını söyledi.

Yolun artan trafiği de rahatlatacağını aktaran Gaytancıoğlu, "Bir güney bir de kuzey yolumuz oldu. İsmi de çok güzel, Sağlık Yolu. En çok trafiğin olduğu yolu rahatlatacak ve insanları sağlığına kavuşturacaktır. İnsanları belki hayata bağlayacak yol olduğu için anlamlı bir yoldur." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da belediyelerin kendi alanlarında yaptığı çeşitli hizmetler olduğunu belirterek, "Edirne'de maalesef temel belediyecilik hizmetleri yönünden çok ciddi eksiklerimiz vardı. 60 yıllık bir vahşi depolama çöplüğümüz vardı. 3 Kasım itibariyle bitti, kapandı. Türkiye'nin ilk beşine giren bir çöp alanı yaptık. Yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde de çöpten elektrik üretmeye başlıyoruz. Arıtması başlıyor. Yenimaret ve Yıldırım semtlerinde koku ve sıkıntı kalmadı. Tabi bunlar zaman içerisinde unutuluyor, hatırlatmak için söylüyorum. Bizim 10,1 milyon liraya KDV dahil yaptığımız, bitirdiğimiz yeni çöplük, başkaları tarafından 110 milyona, 75 milyona, 85 milyona yapıldı. Elektrik üretiminde 1 yıl sonra ayda 16 bin evin ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretir hale geleceğiz." diye konuştu.

Edirne'de güney ve kuzey yollarının trafiği rahatlattığını belirten Gürkan, sağlık yolunun da konumu itibariyle birçok hastanın hastaneye daha çabuk götürülmesini sağlayacağını kaydetti.

Konuşmalarının ardından yolun açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

Gürkan açılışın ardından makam aracının direksiyonuna geçerek sağlık yolunda aracını kullandı. Bu sırada bisikletliler de Gürkan'ın aracına bisiklet yolundan eşlik etti.

Törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan ve vatandaşlar katıldı.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.