Edirne

90 yıllık gönül köprüsü!

14:07 16 Haziran 2018
90 yıllık gönül köprüsü!

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar bayramlaşmak için sevdiklerine koşarken, Edirne’de ilginç anlar yaşandı. Küplü Beldesi’nde 90 yıllık geleneği devam ettiren yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bayramlaşma töreninde uzun kuyruklar oluştu

Edirne’nin Meriç İlçesi’ne bağlı Küplü Beldesi’nde yapılan geleneksel bayramlaşma töreni, tüm belde halkını bir araya getirdi.

 Ramazan Bayramı dolayısıyla belde mezarlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bayramlaşma töreni sırasında uzun kuyruklar oluştu. Küplü’deki bayramlaşma törenlerinin yaklaşık 90 yıldır bu şekilde yapıldığını belirten 85 yaşındaki Yusuf Öğ, “Biz Selanik’ten nüfus mübadelesiyle Küplü’ye geldik. Babamlar Selanik’te de bu şekilde bayramlaşma yaparlarmış. Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz. Ben çocukluğum beri buraya bayramlaşmaya gelirim. Bayram namazından sonra beldenin bütün erkekleri mezarlığa gider, önce hayatını kaybeden yakınlarına dua ederler. Sonra da en yaşlılarının ve hacılarının sıraya geçmesiyle bayramlaşma başlar’’ dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.