Edirne

Keşan Belediyesinden yapılandırma açıklaması

12:00 20 Haziran 2018
Keşan Belediyesinden yapılandırma açıklaması

Keşan Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğünce, vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanuna ilişkin açıklama yayımlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, vadesi 31 Mart'tan önce olduğu halde kanunun yayım tarihi itibariyle ödenmemiş olan su, atıksu ve katı atık ücretleri, emlak vergisi, emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, ücret alacakları, yol harcamalarına katılım payı, kanalizasyon harcamalarına katılım payı ve su tesisleri harcamalarına katılma payından oluşan alacaklarla şubat ayı dönemine ait ilan ve reklam vergisi kapsama giriyor.

Bu kanun kapsamında borçluların 31 Temmuz tarihine kadar Keşan Belediyesine yazılı olarak başvurmaları gerekiyor.

Kanun hükümlerine göre yapılandırılan alacak tutarının peşin ve taksitle ödenmesi imkanı getirildi. Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde katsayı uygulanacağı öngörülüyor.

Madde kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içinde tamamen, ya da ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olacak. İlk taksit ödeme süresi 1 Ekim tarihi mesai saati bitiminde sona erecek.

Kanunun 9. maddesi hükmüyle azami taksit süresi 18 eşit taksit olarak belirlendi. Öte yandan 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunuyor.

Keşan Belediyesi tarafından Yayla Sahili'ne 18 Haziran Pazartesi gününden itibaren kurulacak hizmet noktasında tahsilat ve belediyeyle ilgili tüm hizmetler sezon sonuna kadar verilecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.