Edirne

LGS sonuçlarının açıklanması

17:08 27 Haziran 2018
LGS sonuçlarının açıklanması

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, liselere geçişte uygulanan merkezi sınava (LGS) ilişkin, "Genelde şöyle bir algı var. 'Bakanlık bu sınavı imam hatiplere öğrenci yerleştirmek için yaptı'. Böyle bir algı olmasın." dedi.

Cırıt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün toplantı salonunda düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenme Protokolü"nün imza töreninde yaptığı konuşmada, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi, Edirne Müftülüğü, Edirne Sağlık Müdürlüğü, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde eğitim ve öğretim faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.

2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde kurslar açacaklarını dile getiren Cırıt, "Geçen yıl yaklaşık 20 bine yakın öğrencimiz vardı. 15 bin öğrencimize mesleki eğitim verdik. El sanatları, Kur'an-ı Kerim, okuma-yazma, resim, dikiş kurslarımızın hepsi bu alan içerisinde." ifadelerini kullandı.

- LGS sınavı

Bir gazetecinin, "LGS sınavı açıklandı, Edirne'nin diğer illere göre başarısı nasıl?" sorusuna Cırıt, "LGS sınavlarının bir başarı oranı diye bir başarı oranımız yok. Daha önceki yıllarda TEOG'da, şu ilden şu kadar birinci çıktı söyleyebiliyorduk. Bu sınavda öğrenciyi yerleştirme esas yüzdelik dilimidir. Yani 900 bin öğrencimizi Türkiye genelinde sınava girdi. Bu öğrencilerin yüzdelik dilimi ne ise tercih yapacaklar ve tercihlerine yerleşecekler." yanıtını verdi.

Öğrencilerin üniversite sınavlarındaki gibi yüzdelik dilime göre tercih yapacağı anlatan Cırıt, şöyle konuştu:

"Genelde şöyle bir algı var. 'Bakanlık bu sınavı imam hatiplere öğrenci yerleştirmek için yaptı'. Böyle bir algı olmasın. Neden olmasın oran belli. Yüzde 10 sınavlı okullara öğrenci yerleşiyor, yüzde 35 Anadolu Liselerine yerleşiyor, yüzde 45 Meslek Liselerine öğrenci yerleşiyor, yüzde 15 de Anadolu İmam Hatip Liselerine öğrenci yerleşiyor. Sistem buna göre kurulmuş ve şu anda bizim Anadolu İmam Hatiplerdeki sayımız Edirne'deki öğrenci sayımıza oranladığımızda yüzde 2'lere denk geliyor. İmam hatipler üzerinde yanlış bir algı bir oluşturuluyor. Bu algıdan kurtulmamız lazım. Vatandaşı da bu algıdan kurtarmak lazım. Çünkü bizim hiçbir öğrenciyi istemediği okula yerleştirme gibi bir lüksümüz olamaz, herkes istediği, tercih yaptığı okula yerleşecektir."

Gelecek yıl Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde raylı sistemler eğitimi verileceğini dile getiren Cırıt, medya sektörüne de yetişmiş eleman kazandırmak amacıyla radyo, sinema ve televizyon bölümü açmak istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından kurum temsilcileri, protokolü imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.