Edirne

Minik pehlivanın "başpehlivanlık" hayali

13:29 11 Temmuz 2018
Minik pehlivanın "başpehlivanlık" hayali

HAKAN ŞAHİN - Bu yıl 657'incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ilk defa kayıt yaptıran 11 yaşındaki pehlivan Sualp Yılmaz, son şampiyon İsmail Balaban'ı örnek alıyor.

Balıkesir'den Edirne'ye gelen küçük pehlivan Sualp Yılmaz, olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olarak kabul edilen ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çayıra çıkmanın heyecanını yaşıyor.

Boyu ile aynı büyüklükte olan tartıya çıkarak 27 kiloda Minik-1 kategorisinde Kırkpınar'a kayıt yaptıran Yılmaz'ın hayallerini Kırkpınar başpehlivanlığı süslüyor.

Minik güreşçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar'a ilk defa katılmanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

Güreşleri çok sevdiğini abisinin de pehlivan olduğunu anlatan Sualp Yılmaz, "Henüz 11 yaşındayım. Bu sene ilk defa Kırkpınar'da güreşeceğim. O nedenle çok heyecanlıyım. Yağlı güreşi çok seviyorum. İsmail Balaban'ı örnek alıyorum. İleride başpehlivanlığa çıkıp onunla güreş yapmak istiyorum. İki seneden beri güreşiyorum." diye konuştu.

Yaklaşık 8 aydır Kırkpınar'a hazırlandığını anlatan Sualp, moral ve motivasyonunun çok iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Sualp Yılmaz'ın antrenörü Emre Kaya ise bu sene güreşçilerle birlikte güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, çalıştırdığı tüm sporculardan derece beklediğini belirtti.

Minik güreşçi Sualp'ın Kırkpınar'a çık iyi hazırlandığını aktaran Kaya, "Sualp çok iyi ve hırslı bir güreşçi. İlk kez Kırkpınar'a çıkacak. Onun için çok heyecanlı. Tüm güreşçilere başarı diliyorum." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.