Edirne

Seyfettin Selim'in Kırkpınar ağalığını bırakmaya niyeti yok

23:35 13 Temmuz 2018
Seyfettin Selim'in Kırkpınar ağalığını bırakmaya niyeti yok

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, 658. Kırkpınar'ın ağalığını da kazanarak üçüncü altın kemeri almayı istediğini söyledi.

Ağa Selim, kentteki bir restoranda basın mensuplarıyla buluştuğu yemekli toplantıda, Kırkpınar'ın her zaman destekçisi olacağını belirtti.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin büyük bir organizasyon olduğunu ve ağa olarak gerekli desteği yaptığını ve yapacağını ifade eden Selim "Kırkpınar bizim ata sporumuz, peygamber sporumuz. Sağlığımız ve maddi durumumuz el verdiği müddetçe her zaman Kırkpınar'ın destekçisi olacağım. Kırkpınar'a her şekilde destek olacağım. Her zaman Kırkpınar'ın, yağlı güreşin yanındayım. Eğer bir gün ağalığı alan biri görevini düzgün yapamazsa ertesi yıl karşısına da çıkarım. Çünkü ağalık sadece parayla olmuyor. Kırkpınar'ı seveceksin, insanı seveceksin, pehlivanı seveceksin, sporu seveceksin" diye konuştu.

Pazar günü yapılacak ağalık ihalesine gireceğini vurgulayan Selim, şöyle devam etti:

"Ben bu yıl yine adayım. Tek rakam söyleyeceğim. Ama çok yüksek söyleyeceğim. Karşıma sevdiğim bir adam çıkarsa belki bırakırım. Alır seneye bir şey olursa biz yine buradayız. Eğer sevdiğim biri çıkarsa ben ağalığı bırakmaya hazırım. Bu sene 2 milyon 222 bin diyebilirim ihalede. Rakam çok önemli değil. Karşımdaki aday önemli. Bu işi seven olsun. Tepeden çıkan birini istemiyorum. Yöre güreşliği yapmış bu işi seven insanların ağa olmasını istiyorum. Ağalığın Seyfettin Selim için tekelleşmesini istemiyorum. Bu işi seven birilerinin ağa olmasını istiyorum."

Selim, Kırkpınar ağalık ihalesine girecek insanların teminat mektubu vermesi gerektiğini de belirtti.

Kırkpınar ağalık ihalesinin şov yeri olmadığını vurgulayan Selim, "Ticaret yapanlar bilir. Teminat mektubu paradır. Eğer böyle olursa yol kazası olmaz. Kırkpınar'da hatıra ağalık olmaz, orada gaza gelip ağalık olmaz. Seneye bu işi yapacağız. Şu anda Kırkpınar ağalık ihalesi için dosya parası 25 bin lira. Bence yine az, en az 100 bin lira olmalı." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.