Edirne

Edirne'de şehiriçi ulaşım zammına tepkiler

14:55 11 Eylül 2018
Edirne'de şehiriçi ulaşım zammına tepkiler

Zamların sorumlusu olarak arkasında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan varsa ondan da gereğini soracağını belirten Akmeşe, "Bu zam kararı ağustos ayındaki meclis toplantısında alındı komisyona havale edildi, böyle ekonomiye dışarıdan bir müdahale de yoktu bunu bahane etmesinler. ETUS iyi yönetilmiyor. Zam kararını aldılar da daha iyi mi hizmet edecekler. Yine duraklarda beklemeyecekler mi? Yine istif gibi yolcu almayacaklar mı? Bu zam kararı batan Serhat Birlik'i kurtarmaktır." dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe şehir içi ulaşım zammını eleştirdi.

Akmeşe, AK Parti Edirne İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Edirne Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen şehir içi ulaşıma yapılan zam kararına değindi.

Akmeşe, AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin atık pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılmasıyla kumbaralardan ulaşım kartlarına yükleme yaparken Edirne Belediyesinin ise ulaşımda zamla uğraştığını belirtti.

İlyas Akmeşe, Serhat Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ve meclis üyesi Hakan Giyik'in Belediye Başkanı Gürkan'ın odasında AK Parti meclis üyelerine hakaret ettiğini öğrendiğini bunun üzerine Gürkan'dan görüntüleri istediğini söyledi. Akmeşe, Giyik'e gerekirse hukuki olarak cevap vereceklerini de sözlerine ekledi.

"Yerel seçimlerde ittifak olacak mı?" sorusu üzerine Akmeşe "Ona bizim karar verme şansımız yok, MHP ile genel seçimlerdeki ittifak başarılı oldu. Ama yerel seçim farklı bunu iyi düşünmek lazım. Şuan bize gelen bir şey yok. Bunu Cumhurbaşkanımız, Devlet Bahçeli, Genel Merkezimiz konuşacaktır." dedi.

Geçmiş dönem Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi'nin açıklamalarına yönelik soruyu da Akmeşe, şöyle yanıtladı:

"Hamdi Beyle görüşmem olmadı bizde herkes aday adayı olabilir. Onun da teveccühü ben 'AK Partili olursam Edirne'yi uçururum' diyor o da Edirne'ye hizmetin AK parti ile geleceğini biliyor. Bu Edirne artık AK Partili belediye başkanını bekliyor demektir. Önemli olan aday değil, Edirne kimi isterse bu sene aday o olacak. Çalışmalarımız başladı. Yol haritamız genel seçimden önce vardı.13-14 Eylül'de Ankara'dayım bu konular gündeme gelecektir. Net bilgileri gelince paylaşırım. Şuan süren bir anket de var. Tahminim şu yönde ekim sonu kasım başı gibi adayımız belli olur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.