Edirne

Kızıyla beraber aynı üniversitede okuyor

13:29 14 Eylül 2018
Kızıyla beraber aynı üniversitede okuyor

Edirne'de idari görevli olarak çalıştığı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü kazanan 57 yaşındaki Sabri İşkan, aynı üniversitede okuyan kızıyla beraber eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor.

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu idari çalışanlarından İşkan, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarı göstererek, çalışanı olduğu okulun Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına yerleşti.

Balkan Kongre Merkezine gelerek kaydını gerçekleştiren Sabri İşkan'ı ilk gününde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam eden kızı Nur Gülce İşkan da yalnız bırakmadı.

Baba Sabri İşkan, üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra yaptığı açıklamada, kızının okuma tutkusundan etkilendiğini ve onun ısrarı üzerine üniversite sınavına girdiğini belirtti.

Çalışanı olmaktan gurur duyduğu Trakya Üniversitesinde aynı zamanda öğrenci olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden İşkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Okumanın yaşla değil, sevmekle alakalı olduğunu düşünüyorum. Kızımla aynı üniversiteyi paylaşacak olmak çok anlamlı ve özel. Kızımın teşvikiyle girdiğim üniversite sınavlarında başarılı olarak zamanımın çoğunu bir çalışan olarak geçirdiğim bu kurumda öğrenci olmak, tarifi imkansız bir duygu. Burada kendimi çok iyi hissettiğimi ve en iyi şekilde ifade edeceğimi belirtmek isterim. Yalnızca bizim çocuklarımızın üzerinde değil, çocuklarımızın da bizler üzerinde büyük emekleri var, tüm evlatlarımızı sevgiyle selamlıyorum."

Kayıt işlemleri esnasında babasını yalnız bırakmayan Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İşkan ise babasının başarısından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Babasıyla aynı üniversitede olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden İşkan, "Babamın üniversite sınavlarına girerek yeniden öğrencilik yıllarına dönmesinden ve benimle aynı duyguları yaşayacak olmasından son derece mutluluk duyuyorum. Azmi, kararlılığı ve başarısı ortada. Benim okumamda büyük katkıları oldu. Aynı üniversitede öğrenci olmak ve benzer sıraları paylaşacak olmak çok güzel bir duygu. Böyle bir keyfi yaşama fırsatı yakalayan çok fazla öğrenci olduğunu düşünmüyorum, bundan gurur duyuyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.