Edirne

Edirne'de gaziler onuruna program düzenlendi

10:46 19 Eylül 2018
Edirne'de gaziler onuruna program düzenlendi

Edirne Valiliği ve Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler onuruna kahvaltı verildi.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, kentteki bir tesiste düzenlenen programda, gaziler ve aileleriyle sohbet etti, Gaziler Günü'nü kutladı.

İl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "gazi" unvanı verildiğini anımsattı

2002'de çıkan yasayla gaziler gününün resmi olarak kutlandığını belirten Özbaş, "Vatan, millet, bayrak için canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizin hakkını asla ödeme şansımız yoktur. Dünyanın en güçlü devletlerine karşı geçmişte Kurtuluş Savaşımızda, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta, Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'de, El Bab'ta vatan için ölümü göze alan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de uzun ömürler diliyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin ve il protokolü de katıldı.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.