Edirne

"Edirne Kırmızısı" sektör temsilcilerine tanıtıldı

11:07 26 Eylül 2018
"Edirne Kırmızısı" sektör temsilcilerine tanıtıldı

"Edirne Kırmızısı" Edirne'de faaliyet gösteren tekstil firmalarına tanıtıldı.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Akman, dernekte düzenlenen toplantıda, Edirne'nin böyle bir renge sahip olduğu için şanslı bir kent olduğunu ve bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Edirne Kırmızısı'nın tanıtım evresini tamamladığını ve rengin bundan sonra Edirne ekonomisine kazandırılması adına çalışmalar yürütülmesi gerektiğini ifade eden Akman, "Bu konuda özel sektöre büyük iş düşüyor. Edirne’deki kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Dernek olarak tanıtım konusu başta olmak üzere birçok konuda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz ve bundan sonra da getireceğiz. Resmi kurumlar ve özel sektörün de aynı hassasiyeti göstermesi durumunda Edirne ekonomisine bir canlılık, bir renk gelecek." diye konuştu.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Özdemir Ay da TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun talimatları sonucu üniversite tarafından Edirne Kırmızısı renginde bastırılan kravat ve fular örnekleri yaptıklarını ifade etti.
Sektör temsilcilerine rengin tekstil üzerine basımı konusunda bilgiler veren Ay, "Trakya Üniversitesi olarak Edirne Kırmızısı’na önem veriyoruz. Ve bunda da rektörümüzün büyük bir payı var. Trakya Üniversitesi olarak bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Ve bu çalışmalar tek bir kurum tarafından değil, tüm kurumların desteğiyle yürümesi sonucu rengin Edirne genelinde beklenen domino etkisi oluşturacak." şeklinde konuştu.

Sektör temsilcileri de rengin tanıtımına katkı sunacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.