Edirne

Hayırsever vatandaştan düşünceli davranış

11:01 01 Ekim 2018
Hayırsever vatandaştan düşünceli davranış

Hayırsever bir vatandaşın torbalara koyduğu ikinci el kıyafetleri, "İhtiyacı olan alabilir, temiz kıyafet" notuyla korkuluklara asması ve ıslanmaması için de üzerine şemsiye açması takdir topladı.

Hayırsever vatandaşlar tarafından Sabuni Mahallesi Kadirhane Caddesi'nde özel bir hastanenin korkuluklarına "İhtiyacı olan alabilir, temiz kıyafet" notuyla iki poşet kıyafet bırakıldı.

Havanın yağmurlu olması nedeniyle kıyafetlerin ıslanmaması için poşetlerin üzerine bir de şemsiye açıldığı görüldü.

Yıkanıp katlandıktan sonra poşete konulan ikinci el kıyafetler bölgeden geçen vatandaşları duygulandırdı.

- "Herkese örnek olsun"

Mahalle sakinlerinden Aysel Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu davranışın çok güzel bir paylaşma örneği olduğunu söyledi.

Örnek bir davranış sergilendiğini dile getiren Yıldız, "İnsanlık ölmemiş. Çok güzel bir şey. Yapanlardan Allah razı olsun. İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmak çok güzel. Böyle davranışları gördükçe içimiz ısınıyor. Mutlu oluyoruz. Herkese örnek olsun." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Ersoy Karatubanoğlu ise ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin Türk kültüründe olan bir davranış olduğunu belirterek, "Harika bir davranış. Keşke herkes bu kadar duyarlı olabilse. Bu hayırsever vatandaşı bulabilsek ve tebrik edebilsek. Çok güzel bir iş yapmış. Islanmasın diye şemsiye dahi koymuş. Süper bir şey." dedi.

Kıyafetler bir süre sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından alındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.