Edirne

Keşan'da ÇED toplantısında itirazlar yükseldi

15:04 02 Ekim 2018
Keşan'da ÇED toplantısında itirazlar yükseldi

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyü sınırlarında BOTAŞ tarafından yapılması planlanan "Saros FSRU Gemi İskelesi" projesi ile ilgili "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı" düzenlendi.

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Konferans ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül ve firma temsilcileri sunum yaptı.

Bu sırada salonu dolduranların büyük kısmı "Saros'uma Dokunma", "Sazlıdere Gazlıdere Olmasın", "Biz Çocuklarımıza Temiz Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz" yazılı pankartlar açıp, slogan attı ve iskelenin yapılmasını istemediklerini belirtti.

Katılımcılar adına konuşan avukat Bülent Kaçar, Saros'un turizm bölgesi olduğunu belirterek, projenin çevreye zarar vereceğini savundu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da projeye itirazlarını iletti.

İl Müdürü Bülbül ve beraberindekilerin sunumu sırasında salondakiler, itiraz dilekçelerini sunmak üzere sahneye çıktı. İmza karşılığı dilekçelerinin işleme konulmasını isteyen gruba Bülbül, dilekçeleri müdürlüğe göndermeleri gerektiğini söyleyerek, salondan ayrıldı.

Bülbül'ün salondan ayrılmasına grup tepki gösterdi.

- "Provokatörler ön plandaydı"

Bülbül, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇED toplantısında provokatörlerin ön plana geçtiğini söyledi.

Halkı bilgilendirmek için geldiklerini belirten Bülbül, "Biz halkımızı dinlemeye geldik, bütün dertlerini dinlemeye geldik. Dolayısıyla bu toplantıyı engellemeye çalışanlar oldu ama biz toplantımızın nihai olmasını talep ettik. Biz yine bu konuda Bakanlığımızı bilgilendireceğiz. Bundan sonraki kararı Bakanlığımız verecek." dedi.

Bir gazetecinin "Bu toplantı yapıldı mı, yapılmadı mı?" sorusuna Bülbül, "Biz bunu değerlendireceğiz, Bakanlığımızı bilgilendireceğiz. Bizim fikrimiz toplantı nihai olmuştur. Teşekkür ediyorum." dedi.

Avukat Bülent Kaçar ise toplantının itiraz dilekçelerinin alınmaması nedeniyle yapılamadığını savundu.

ÇED'in yasal bir süreç olduğunu aktaran Kaçar, dilekçelerin alınmayarak usul ve yasaya aykırı davranıldığını iddia etti.

ÇED projesinin son bulmasını ve "ÇED olumsuz kararı" verilmesini istediklerini belirten Kaçar, "ÇED iptal davası" açacaklarını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.