Edirne

"2. Abdülhamid Han, bu dönemde anlaşılmaya başlandı"

12:58 17 Ekim 2018
"2. Abdülhamid Han, bu dönemde anlaşılmaya başlandı"

Tarihçi ve yazar İbrahim Akkurt, "Şu an arşiv belgeleri ışığında yeni belgelerle birlikte 2. Abdülhamid dönemi anlatılmaya, anlaşılmaya başlandı. 2. Abdülhamid Han, bu dönemde anlaşılmaya başlandı." dedi.

Akkurt, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneğinin Önder Şahsiyetler Programı kapsamında Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen "Sultan 2. Abdülhamid Han" konferansında yaptığı konuşmada, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın tarihteki yerinin çok önemli ve ayrı olduğunu söyledi.

Yeni neslin 2. Abdülhamid Han'ı tarihteki gerçeklerin ortaya çıkması açısından doğru tanıması gerektiğini belirten Akkurt, "2. Abdülhamid Han, her geçen gün yeni bir özelliği öğrenilecek önder şahsiyetlerdendir. Ancak bundan 10 yıl öncesine kadar 2. Abdülhamid Han'ı konuşmak gerçekten bu ülkede çok farklıydı, bugün çok farklı. Abdülhamid Han ile ilgili birçok ön yargı vardı. Abdülhamid Han ile alakalı iftiralar vardı. Bunlar tarih bilgisi olarak anlatılıyor ve okunuyordu. Fakat şu an arşiv belgeleri ışığında yeni belgelerle birlikte 2. Abdülhamid dönemi anlatılmaya, anlaşılmaya başlandı. 2. Abdülhamid Han, bu dönemde anlaşılmaya başlandı." diye konuştu.

Akkurt, konuşmasının ardından 2. Abdülhamid Han dönemini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

- "İnsan odaklı hizmet anlayışına sahipti"

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan da Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı 2. Abdülhamid Han'ın devletin en zor dönemlerinde 33 yıl toprak vermeden devleti yönettiğini belirtti.

2. Abdülhamid Han'ın insan odaklı hizmetlerinin kalıcılığını gösterdiğini aktaran Çalışkan, "2. Abdülhamid Han'ın insan odaklı hizmet anlayışı, ileriyi düşünmesi düzenini, vizyonunu ve hizmetlerinin kalıcılığını bizlere göstermektedir. Bu denli ileri görüşlü ve hizmet esaslı bir kişiyi örnek almak, başta yönetim kadrolarının ve ardından geleceğimiz olan öğrencilerimizin asli görevi olmalıdır. Sultan Abdülhamit Han, bugün günümüzde de olduğu gibi 33 yıl devlet yönetiminde dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmadan toplumun bütününe kucak açmış ve her şekilde yardım etmiştir." ifadelerini kullandı.

Konferansa Trakya Üniversitesindeki çeşitli bölümlerde öğrenim gören uluslararası öğrenciler katıldı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.