Edirne

Trakya Üniversitesinden kısa kısa

15:18 17 Ekim 2018
Trakya Üniversitesinden kısa kısa

ULAKBİM tarafından TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin Tıp Veri Tabanı Komitesi üyeliğine seçilen Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, komitenin yeni dönemdeki ilk toplantısına katıldı.

Trakya Üniversitesinden alınan bilgiye göre, Ankara’da TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Komitesi yeni dönem ilk toplantısını ULAKBİM Müdürü Mirat Satoğlu'nun başkanlığında çeşitli üniversitelerden seçilmiş, yayıncılık konusunda uzman 30'a yakın öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Veri tabanın oluşturulması amacıyla kurulan komite, Türkiye'de yayımlanan dergilerin, belirlenen kriterler çerçevesinde standart bir hale getirilmesini ve yayın kalitesini yükselterek uluslararası düzeyde kabul görmelerini sağlamayı amaçlıyor.

TR Dizin, bu yıldan itibaren fen ve sosyal bilimler olmak üzere iki komitede çalışmalarını sürdürecek.

- "Edirne’ye gelen herkes Edirne'nin de evladıdır"

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 133 üniversitedeki 4 bin 785 yabancı öğrenciyle yapılan araştırmada Edirne, "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri" sıralamasında ikinci sırada yer aldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Edirne'nin "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri" sıralamasında ikinci sırada yer almasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Bu sonuçların Trakya Üniversitesinin uluslararası öğrenciler açısından en çok tercih edilen, en seçkin üniversitelerden biri olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Tabakoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Edirne'nin en yaşanabilir, en huzurlu ve güvenli şehirlerden biri olduğunu gösteriyor. Araştırmanın yabancı öğrenciler arasında gerçekleştirilmiş olması ayrı bir önem taşıyor. Bu da bize Trakya Üniversitesinin Balkanlar vizyonu ve uluslararasılaşma çalışmalarının ne kadar verimli bir şekilde devam ettiğini kanıtlıyor. Farklılıklara saygının hüküm sürdüğü, birlikte huzurla ve güvenli yaşamın adresi olan Edirne, gerçek bir öğrenci cenneti olma özelliğini taşıyor. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, öğrenci olarak Edirne’ye gelen herkes Edirne'nin de evladıdır. Bilimin, ilimin, teknolojinin, kültürün, sanatın, sporun, müziğin Balkanlar’daki yuvası konumundaki Trakya Üniversitesi ve Edirne, aynı zamanda birbirinden beslenen farklı kültürlerin, çok renkliliğin ve çok sesliliğin gerçek adresidir. Sayıları her geçen gün artan 3 bin 500'e yakın uluslararası öğrencimiz ve Balkanlar'a en çok hizmet veren eğitim kurumu olma misyonuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Trakya Üniversitesi büyüdükçe, Edirne ve bölgemiz de gelişimini aralıksız sürdürecek. Edirnemizin ortaya koyduğu bu başarıda payı olan tüm paydaşlarımızı gönülden kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.